avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul poate primi pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul poate primi pensie alimentara?

Buna ziua!

Am un bebelus de 9 luni, facut cu un barbat insurat.
Spuneti-mi va rog, copilul are dreptul la pensie alimentara?
Intentionez sa ma separ de acest barbat, copilul ramanand cu mine.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:12, 8 Iunie 2009
da.copilul poate primi pensia alimentara numai daca este recunoscut de tata.Daca nu trebuie sa dovedesti ca este copilul lui ...
Multumesc pentru raspuns.

Copilul este recunoscut de catre tata.
In cazul acesta, cum trebuie procedat mai departe? Cat dureaza si cam care sunt costurile unui astfel de proces? (daca se poate spune bineinteles). Pe langa asta, trebuie stabilit prin lege si carui parinte i se incredinteaza minorul?
Pot sa-i ingradesc dreptul de a-si vedea copilul? Macar pentru o vreme?
Pentru a-l vedea trebuie sa intenteze el un proces nu?

Nu sunt avocat, insa tocmai am terminat un divort.Dupa divort copii au ramas la mine, au pensie alimentara.Tot ce stiu este ca actiunea asat nu te costa. mult.O poti face singura .Sunteti legal casatoriti? sau doar copilul este recunoscut?mergi la un avocat e cel mai bine, tot ce pot sa iti spun ca nu te costa mult , insa eu cred ca poti cere pensia singura daca te descurci sa iti faci cererea .Copilul il poate vedea numai daca el intervine in actiune .Insa parerea mea personala este sa nu departezi copilul de tala.Traumele pshice le vei descoperi singura mai tarziu cand copilul va creste mai mare .Lasal in apropierea tatalui daca el vrea .... asta inseamna ca e tata.Scuze pt sfat.
N-am fost casatoriti legal.
Multumesc de raspuns Gabriela, o sa ma adresez unui avocat. Ma descurc cu cererea, nu-i problema. Intrebarea era daca in conditiile in care nu suntem casatoriti legal, copilul poate beneficia de pensie alimentara. Am aflat ca da.
Si cum se calculeaza aceasta pensie? Tine cont exclusiv de venituri? Pentru ca tatal copilului are firma proprie dar pe cartea de munca are trecut salariul minim.
Da ,..deci chiar daca nu sunteti casatoriti legal iar fiul tau sau fiica este recunoscut/a va primi pensie , in legatura cu vizita este decizia ta pana el te va lovi in instanta(asta daca o face).Aceasta pensie se calculeaza la venitul lui este intre 25 %si 30% declarat.Instanta va trimite instintare firmei unde lucreaza sau daca este firma lui ma gandesc ca se tine cont si de profitul firmei ( se poate cere o balanta ...)Sunt mai multe formalitatti.Eu iti doresc succes si toate cele bune.
G.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara laurazom laurazom Buna ziua. As vrea sa va cer sfatul pentru ca nu stiu cum sa procedez. Am un baietel de 5 luni si tatal nu ne-a ajutat niciodata cu bani. Nu suntem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara xenia2103 xenia2103 Pensia Alimentara Buna ziua sper ca ma puteti ajuta cu citeva raspunsuri la intrebarile mele.Am un baiat de 11 luni nascut in Belgia de curind m am intors in ... (vezi toată discuția)
Pot da în judecata tatăl copilului dacă copilul e pe numele altui barbat? Madalina23a Madalina23a Buna ziua. Dacă eu sunt căsătorită am 2 copii cu soțul,al treilea copil e cu alt barbat(am fost despărțiți o perioada ).acum sunt tot cu sotul,copilul ... (vezi toată discuția)