avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Pensia Alimentara
Buna ziua sper ca ma puteti ajuta cu citeva raspunsuri la intrebarile mele.Am un baiat de 11 luni nascut in Belgia de curind m am intors in Romania cu copilul deoarece m am despartit de tata copilului nu am fost casatoriti baiatul ai poarta numele (el este roman) deci este obligat sa plateasca pensie alimentara,la inceput am cazut de comun acord sa plateasca o anumita suma pe luna sa nu ajungem la judecata,dar de citeva luni tot imi spune ca de ce sa plateasca sa ma descurc singura etc..Vreau sa il dau in judecata dar nu stiu cum sa procedez,trebuie sa merg in Belgia sau se poate si in Romania??Cum se calculeaza pensia alimentara la salariul minim pe economie sau la tot salariul??In Rominia stiu ca salariul minim este de 7 mil si in Belgia este de 1700e cum sa procedez?El in Belgia este independent si nu are salariul fix ,este platit la ora cistiga si 2000e si 4000e pe luna,cum s ar calcula pensia alimentara??Cit m ar costa onorariul unui avocat??sunt o mama singura si nu dispun de foarte multi banii daca ma puteti ajuta cu un sfat.Va multumesc o zi buna.

Cel mai recent răspuns: xenia2103 , utilizator 15:43, 16 Februarie 2013
il poti obliga la instanta chemandu-l in judecata sa plateasca pensie de intretinere si pentru perioada din trecut . nu se va calcula la salariul minim din Belgia......se va calcula la veniturile pe care le realizeaza si pe care trebuie sa le dovedesti.....ar fi bine sa stii societatea unde lucreaza in strainatate etc.........in privinta onorariului este clar ca difera in functie de zona de avocat, vechime si experitenta. Nu e o problema de drept complicata , cel mai mic onorariu cred ca e de 600 lei pentru o chestiune de genu, care nu e foarte complicata. cererea la instanta o poti introduce sii tu si te poti prezena si tu ...nu iti trebuie neaparat un avocat....
O actiune in instanta in care insa va trebui sa dovediti nivelul veniturilor din ultimele 6 luni cu un inscris provenind de la autoritatile din Belgia care calculeaza si impoziteaza veniturile tatalui, daca acesta are o activ independenta. Se va solicita printr-o procedura cu strainatatea, dvs doar indicand institutia care se ocupa si adresa acesteia.

In plus, dosarul va dura ceva mai mult pt ca este necesara citarea in strainatate a tatalui.

In privinta costurilor, veti avea de achitat o taxa de timbru mica si un onorariu de avocat nu foarte mare deoarece problema dvs nu este complexa, ci doar usor complicata ca urmare a domiciliului si veniturilor din strainatate. Un onorariu se poate achita si in rate.
Va multumesc ca mi-ati raspuns,inca ceva deci nu trebuie sa merg in Belgia pt.al da in judecata,se poate si in Rominia?Dar nu am inteles cu institutia,va referiti la firma care lucreaza?sau firma care se ocupa de impozitare?Si ca sa pot dovedi ce venit a avut in ultimele 6 luni presupun ca trebuie sa ai cer lui acte,ceea ce cred ca nu va face lucrul acesta,sau pot proceda altfel??Imi cer scuze ca va pun atitea intrebari dar nu stiu cum sa procedez si nu stiu nici detali.Va multumesc anticipat pt.raspunsuri.O zi buna.
Daca este angajat la o societate solicitati veniturile de la aceasta, daca este independent cum ati mentionat de la institutia financiara care se ocupa de declararea si impozitarea veniturilor pers cu activ independente. Nu cunosc care sunt aceste institutii in Belgia, ceva similar Anaf-ului de la noi.

Tocmai pt ca banuiesc ca el nu va va comunica veniturile v-am si sfatuit sa apelati la institutiile care au in evidenta aceste venituri.
Va multumesc pt.raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara xenia1985 xenia1985 Buna ziua,am si eu citeva intrebari daca puteti sa ma ajutati cu citeva raspunsuri.M -am despartit de tatal copilului (nu am fost casatoriti) si doresc sa il ... (vezi toată discuția)
Roman acuzat de tentativa de omor in italia alinaralu alinaralu Buna Seara,am mare nevoie de un raspuns.Anul trecut am divortat iar baietelu a fost incredintat mie.Dupa ce sa dat hotararea ca minorul imi era incredintat mie ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare tudorolimpia tudorolimpia Buna ziua am un baiat in varsta de 17 ani l-am castigat in instanta iar tatal lui este obligat la plata pensiei alimentare in valoare 150 ron lunar . Problema ... (vezi toată discuția)