avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Buna ziua am un baiat in varsta de 17 ani l-am castigat in instanta iar tatal lui este obligat la plata pensiei alimentare in valoare 150 ron lunar . Problema este ca in lunile aprilie , mai ,august ,septembrie,octombrie si noiembrie nu a achitat pensia alimentara. Am fost la politia de pe raza unde locuiesc si au zis ca nu pot face nimic doarece nu a fost gasit acasa , ca ar fi plecat in strainatate, da este adevarat este plecat cu actuala sa familie in Belgia de 5 ani. Am reusit sa stau de vb cu actuala sotie si am rugato sa puna pensia iar ea mi-a raspuns ca daca voi merge la tribunal sau la politie ma vor da in judecata de micsoarae. Ce pot face ca sa recuperez aceasta suma ? Il pot chema la tribunal chiar daca el este plecat din tara?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
tudorolimpia, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:24, 4 Decembrie 2013
In mod normal da. Chiar daca nu este prezent se poate judeca in lipsa, iar garantat va pierde si procesul.Sunt foarte multe persoane care au si executat pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata pensiei alimentare. Pune.i la dispozitie un cont bancar si comunica-l printr-o recomandata sa nu se poata scuza ca nu a putut face plata.
Contul bancar trebuie sa-l deschid eu in roamania ? Eu am un cont bancar unde primesc alocatia de stat a baiatului si decontarea abonamentului . Dar acest cont este in lei nu in euro
cat despre cont puteti intreba la banca daca dispune de un schimb valutar. adica sa primiti euro in cont iar banca sa va faca schimbul in lei automat. Daca nu. deschideti alt cont in euro oricum costa putin sau deloc pentru deschidere. Apoi comunicati printr-o recomandata ca a primit instiintarea.La proces aveti castig de cauza ca a-ti ajutat pentru ca banii sa fie primiti sa nu poata avea motiv ca nu a avut cum face plata.. desi e datoria lui sa trimita banii
Multumesc pentru raspuns si ultima intrebare unde sa trimit aceasta recomandata cu contul bancar ? La adresa mamei lui? Eu nu ma adresa lui din Belgia si nici nr de telefon de al lui.

covasenco a scris:

In mod normal da. Chiar daca nu este prezent se poate judeca in lipsa, iar garantat va pierde si procesul.Sunt foarte multe persoane care au si executat pedeapsa cu inchisoarea pentru neplata pensiei alimentare. Pune.i la dispozitie un cont bancar si comunica-l printr-o recomandata sa nu se poata scuza ca nu a putut face plata.

Ce sa caute la " tribunal" ?

Alte discuții în legătură

Declarații false privind veniturile Miha1909 Miha1909 Buna ziua, am cerut prin instanța plata pensiei alimentare. După 1 an de la proces fostul a venit in Ro, el lucrând in străinătate și s a angajat la o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ana2006 ana2006 trebuie sa platesc pensia alimentara la copilul meu.unde trebuie sa ma adresez la ce institutie ?am nevoie de ceva acte? poate sa puna altcineva banii in locul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita de 4 luni mariana2506 mariana2506 buna ziua. am un copil de 5 ani si sunt divortata de sot din iulie 2012. el a fost obligat prin hotarare notariala la plata unei pensii de min 400 lei, bani ... (vezi toată discuția)