avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensia Alimentara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensia Alimentara

Buna ziua,am si eu citeva intrebari daca puteti sa ma ajutati cu citeva raspunsuri.M -am despartit de tatal copilului (nu am fost casatoriti) si doresc sa il dau in judecata pentru pensia alimentara.Am locuit in Belgia avem carte belgiana am stat 2 ani dupa 8 luni dupa ce sa nascut baiatul ne am despartit si am decis sa vin in tara cu baiatul il cresc singura,la inceput ne am inteles la o anumita suma sa plateasca pensie alimentra fara sa ne judecam,acum nu mai vrea sa plateasca.El este de 5 ani in Belgia ,este independent ,lucreaza cu acte cistiga in jur de 2000e-3000e.Copilul ai poarta numele deci am dreptul legal la pensie alimentara,sunt decisa sa merg luna viitoare in Belgia sa il dau in judecta.Alocatia copilului intra pe cardul lui ,unde trebuie sa merg sa pot schimba contu si cu ce act sa ma prezint???unde pot gasi un avocat in Belgia?Care sunt procedurile?ce acte am nevoie?si care ar fi onorariul unui avocat in Belgia.De unde as putea face rost de hirtia care dovedeste citi bani a cistigat in ultimele 6 luni tatal copilului,sigur nu imi va da el.V a multumesc din suflet.
Actiunea se introduce la instanta din raza teritoriala unde locuieste minorul. Avand in vedere ca dumneavoastra ati revenit in tara cu minorul, certificatul de nastere trebuia transcris in Romania.
In privinta modalitatii prezentate de dumneavoastra privind plata alocatiei in contul de card al fostului concubin va precizez ca legal dumneavoastra nu puteti efectua pe contul respectiv nici o operatiune si nici nu puteti avea acces la preschimbare decat cu imputernicirea expresa a titularului de cont.

In mod normal, daca pana in prezent ati utilizat cardul concubinului cu acceptul verbal al acestuia, acest aspect nu reprezinta o confirmare a faptului ca acea intelegere este reala si legala.

Prin urmare, formulati actiune impotriva tatalui biologic in vederea incredintarii minorului catre dumneavoastra la Judecatoria din raza teritoriala unde locuiti cu minorul solicitand de asemenea plata pensiei de intretinere de catre tatal biologic indicand pe cat posibil denumirea angajatorului si adresa.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
ContSters82289, utilizator
va multumesc pentru raspuns .

Certifictaul l am tradus si apostilat in belgia ,are certificat roman ,avem toate actele necesare,vreau sa va mai intreb actiunea o pot depune in Romania sau in BELGIA???lEGILE SUNT LA FEL??va multumesc anticipat

Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara xenia2103 xenia2103 Pensia Alimentara Buna ziua sper ca ma puteti ajuta cu citeva raspunsuri la intrebarile mele.Am un baiat de 11 luni nascut in Belgia de curind m am intors in ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu copilul minor icu 78 icu 78 buna ziua. locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta ... (vezi toată discuția)
Paternitatea copilului kodyxgen kodyxgen Buna seara, am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste urmatoarea situatie: Sunt despartita de sot de 6 luni de zile, nu suntem inca divortati ( una din ... (vezi toată discuția)