avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
As vrea sa va cer sfatul pentru ca nu stiu cum sa procedez.
Am un baietel de 5 luni si tatal nu ne-a ajutat niciodata cu bani. Nu suntem casatoriti si nu locuim impreuna, doar l-a recunoscut pe copil ca fiind al lui. Nu stiu daca vom fi vreodata impreuna, dar pana atunci imi este greu sa-l cresc singura. Nu stiu cum sa procedez, va rog sa ma sfatuiti, sa primeasca copilul pensie alimentara. Trebuie sa-l dau in judecata? Este necesar sa am si avocat pentru aceasta?
Va astept sfaturile si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: laurazom , utilizator 14:24, 30 Mai 2012
da, o sa trebuiasca sa va judecati cu tatal minorului. ganditi-va sa consultati un avocat live care macar sa va faca actiunea daca nu il puteti angaja si pentru a va reprezenta. chiar daca este o actiune aparent usoara, lucrurile se pot complica - venituri ascunse de catre tata.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
MYRA CIMPEAN , Avocat
As vrea sa intreb, informativ, cat m-ar costa sa angajez un avocat pentru a ma reprezenta in instanta. Din pacate ma descurc greu financiar si as alege varianta fara avocat. As avea mai multe sanse daca as avea un avocat care sa ma reprezinte sau ma pot descurca si singura? Aproximativ cat ar fi pensia alimentara? Aceasta se calculeaza in functie de salariu? pt ca tatal are salariul minim pe economie.
As putea sa ma consult cu dumneavoastra pe parcursul actiunii si sa ma ajutati cu formularea actiunii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la paternitate si schimbarea numelui A..a A..a Buna ziua!! Eu am un baietel in varsta de 4 luni iar tatal lui ( cetatean strain ) vrea sa renunte la paternitate( nu mai vrea ca baietelul sa ii poarte numele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului unui minor karmeni13 karmeni13 Buna ziua, de curand am divortat, avem un copil de 6 ani, cu resedinta stabilita de judecatorie la mine. Dupa divort a fost stabilita o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Vreau să-mi cresc copilul Alinaalina90 Alinaalina90 Am avut o relație de 6 ani din care a rezultat un băiețel de 4 ani , m am despărțit de tatăl lui pentru ca numai ne înțelegeam ,băiețelul crește și ... (vezi toată discuția)