Buna ziua!! Eu am un baietel in varsta de 4 luni iar tatal lui ( cetatean strain ) vrea sa renunte la paternitate( nu mai vrea ca baietelul sa ii poarte numele si nici eu nu mai vreau. Ce este de facut in aceasta situatie, va rog sa ma ajutati!!
Mergeti impreuna la notar sau formulati acțiune prin care sa solicitați ca dvs sa exercitati autoritatea părintească exclusivă asupra copilului astfel incat doar dvs sa luati decizii in privinta lui, fara a fi vreodata nevoie de acordul tatalui.Ulterior,ii puteti schimba numele de familie pe cale administrativă. Luati legatura cu un avocat de pe forum va sa ajute, ca lucrurile să meargă mai repede. Tatăl nu poate renunta niciodată la paternitatea copilului din moment ce l-a recunoscut la nastere si este tatăl lui biologic.
Nu, nicidecum. Decat daca nu ar fi el tatal, altfel nu.
Nu exista conceptul, posibilitatea de a " renunta la paternitate"
Ce puteti face e sa cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca si sa schimbati numele copilului, insa pt ambele actiuni- una in instanta si alta administrativa, aveti nevoie de motive intemeiate.
Pt a raspunde, aveti buton raspunde in josul paginii, nu mai apasati cand e inutil, pe citeaza.
Tatăl copilului nu poate fi șters din certificatul de nastere al copilului. Rămâne pe veci tatăl acestuia, copilul având dreptul sa-l moștenească, dreptul sa solicite pensie alimentară de la el până la varsta de 26 de ani etc etc. Luati legatura cu un avocat ca sa stim exact care este temerea dvs pentru ca se poti gasi si solutii ocolitoare/ajutătoare in raport de ce va este teama, însă este greu de abordat acest subiect pe forum