avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile copilului din afra casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile copilului din afra casatoriei

Drepturile copilului din afara căsătoriei !
Buna ziua ! Va rog sa ma ajutați ! Am avut o relatie timp de 7 ani cu un cetățean scotian din care a rezultat un băiețel acum in vârsta de 2 luni . Menționez ca tatăl stie de existența lui dar din Februarie nu am mai avut nici un suport si nici nu ne-am mai întâlnit , băiețelul fiind pe numele meu . Cum pot sa cer drepturile copilului si pensie alimentara sau daca pot sa il decad din drepturi tiinand cont ca nu la interesat copilul in tot acest timp !

Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:10, 19 Septembrie 2018
Dacă băieţelul nu are numele tatălui înscris pe certificatul de naştere, teoretic copilul NU are tată, deci domnul din Scoţia nu are nici un drept asupra copilului.
Dacă doriţi drepturile copilului, trebuie să iniţiaţi o acţiune de recunoaştere a paternităţii; după finalizarea procesului, numele tatălui va fi trecut pe certificatul de naştere a copilului şi va avea drepturile şi obligaţiile unui părinte.
Domnul va fi obligat să plătească pensie de intreţinere în favoarea copilului şi va primi autoritate părintească, precum şi drept de relaţii cu minoeul, adică îl va putea lua la domiciliul său în weekenduri şi în vacanţe, dacă tatăl doreşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate si pensie alimentara cristinapopa31 cristinapopa31 buna ziua. sunt mama unei fetite de 5 ani,doresc sa fiu informata cat se poate de detaliat ce se poate face in cazul nostru. am avut o relatie de pe urma ... (vezi toată discuția)
Pot cere pensie alimentara persoanei cu care am ramas insarcinata si nu vrea sa isi recunoasca copilul? simonica1983 simonica1983 Buna ziua . am si eu o intrebare . Persoana cu care am ramas insarcinata nu vrea sa isi recunoasca copilul. cum trebuie sa procedez pentru pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)