Drepturile copilului din afara căsătoriei !
Buna ziua ! Va rog sa ma ajutați ! Am avut o relatie timp de 7 ani cu un cetățean scotian din care a rezultat un băiețel acum in vârsta de 2 luni . Menționez ca tatăl stie de existența lui dar din Februarie nu am mai avut nici un suport si nici nu ne-am mai întâlnit , băiețelul fiind pe numele meu . Cum pot sa cer drepturile copilului si pensie alimentara sau daca pot sa il decad din drepturi tiinand cont ca nu la interesat copilul in tot acest timp !
Dacă băieţelul nu are numele tatălui înscris pe certificatul de naştere, teoretic copilul NU are tată, deci domnul din Scoţia nu are nici un drept asupra copilului.
Dacă doriţi drepturile copilului, trebuie să iniţiaţi o acţiune de recunoaştere a paternităţii; după finalizarea procesului, numele tatălui va fi trecut pe certificatul de naştere a copilului şi va avea drepturile şi obligaţiile unui părinte.
Domnul va fi obligat să plătească pensie de intreţinere în favoarea copilului şi va primi autoritate părintească, precum şi drept de relaţii cu minoeul, adică îl va putea lua la domiciliul său în weekenduri şi în vacanţe, dacă tatăl doreşte.