avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate si pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate si pensie alimentara

buna ziua. sunt mama unei fetite de 5 ani,doresc sa fiu informata cat se poate de detaliat ce se poate face in cazul nostru. am avut o relatie de pe urma careia a rezultat fetita mea,e pe numele meu,tatal nu a recunoscut-o la nastere. o perioada tatal a tinut legatura cu noi,pana de curand cand a cunoscut pe cineva si de atunci nu il mai intereseaza de noi. intrebarea mea este: acum il mai pot da in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea paternitatii daca au trecut 5 ani? mentionez ca nu vrea sa recunoasca fetita. va rog sa ma lamuriti ce am de facut. va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 23:59, 4 Aprilie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc frumos pentru raspuns. dar testul de paternitate cine il plateste ? eu,cea care il chem in instanta,sau el?
~ Conținut șters la cerere ~
inteleg,multumesc.
Credeti ca daca il treceti pe certificatul copilului obtineti ceva? Eronat! Obtineti niste obligatii pe care acum copilul dvs. nu le are. Acum, daca vreti sa plecati la rude in strainatate, va luati copilul si plecati. Dupa ce il treceti pe domn in certificatul de nastere, va trebui sa va milogiti sa va dea o semnatura. Credeti ca isi va iubi copilul? Nu, dar va avea dreptul sa il ia la el in weekenduri si in vacante. Iar daca nu va vrea copilul sa plece la el, veti fi obligata sa platiti sume exorbitante. Pensie alimentara nu e obigat sa plateasca daca nu are venituri (declarate). Deci nu veti obtine absolut nimic bun. Nu isi va iubi copilul chiar daca vreti sa-l fortati sa ii apara numele pe certficatul de nastere. Analizati bine TOATE aspectele. Intrebati un avocat ce drepturi va avea domnul dupa ce i se va trece numele pe certificatul de nastere al copilului. Ca obligatii nu va avea, asa cum nu a avut nici pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil tata dar fara drepturi? geraldina01 geraldina01 Problema mea este una complicata,sa zicem asa.Dupa o saptamana de cand m-am despartit de fostul iubit,am aflat ca sunt insarcinata in 13/14 saptamani.el a zis ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului din afra casatoriei Eliza21 Eliza21 Drepturile copilului din afara căsătoriei ! Buna ziua ! Va rog sa ma ajutați ! Am avut o relatie timp de 7 ani cu un cetățean scotian din ... (vezi toată discuția)