avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! Copilul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! Copilul meu la naștere ...

Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! Copilul meu la naștere a fost trecut pe numele meu, iar apoi tatăl l-a recunoscut, fiind trecut ulterior în certificat și copilul purtând numele lui ! Cum pot face în acest moment , sa trec copilul înapoi pe numele meu ?
Menționez faptul ca eu și tatăl lui nu am fost căsătoriți, iar acesta 5 din 6 ani a fost absent in viata lui din toate punctele de vedere.
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Flavia2903 , utilizator 15:10, 4 Septembrie 2021
Nu puteți sa va jucați.
Odată recunoscuta paternitatea, aia e.
Tatal nu poate fi radiat din cerrificatul dr nastere iar recunoașterea de paternitate nu poate fi revocata.
Ceea ce puteti face dvs este sa formulati in instanta o cerere prin care sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la mama si sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului astfel incat sa nu mai aveti nevoie vreodata de acordul tatalui pentru înscrierea la scoala, iesiri de tara, tratamente medicale etc.
Ar fi indicat sa contactati un avocat( de pe forum sau recomandat) si sa va explice pas cu pas etapele si procedura.
ati gresit atunci cand l-a recunoscut ca ati acceptat sa i se schimbe numele.
Sesi nu aveti ce face in privinta paternitatii si tata ii va ramane tata macar in certificat, numele se poate schimba din nou pe cale administrativa, iar daca tatal nu e de acord si nici nu hotaraste autoritatea tutelara cum vreti dvs, solicitati in instanta suplinirea acordului tatalui.
Pt schimbarea numelui trebuie sa aveti motive temeince, ca tatal e nepasator, nu e unul dintre ele.
[ link extern ]
Tutela, este practic la părinții mei, eu fiind minora la momentul respectiv. Adresa pe certificat este adresa părinților mei .

Avocat Neagu Elena a scris:

Tatal nu poate fi radiat din cerrificatul dr nastere iar recunoașterea de paternitate nu poate fi revocata.
Ceea ce puteti face dvs este sa formulati in instanta o cerere prin care sa solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la mama si sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copilului astfel incat sa nu mai aveti nevoie vreodata de acordul tatalui pentru înscrierea la scoala, iesiri de tara, tratamente medicale etc.
Ar fi indicat sa contactati un avocat( de pe forum sau recomandat) si sa va explice pas cu pas etapele si procedura.

Autoritatea absoluta și în momentul de fata , au părinții mei asupra lui , cum qm spus eram minora atunci , și l au luat ai mei în spațiu și absolut tot ce a fost necesar . Nu neapărat sa îl scot de tot de pe certificat , ci doar sa poarte numele meu nu pe al lui, ce ar trebui sa fac ?

Flavia2903 a scris:

Tutela, este practic la părinții mei, eu fiind minora la momentul respectiv. Adresa pe certificat este adresa părinților mei .

Avocat Neagu Elena a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)
Cum poate actualul sot sa recunoasca copilul nerecunoscut dintr-o alta relatie symyna- symyna- Sunt mama unui copil in varsta de 9 ani,care la nastere nu a fost recunoscut de tatal biologic. Actualul sot pe care de altfel copilul il stie ca fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)