avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Corectie bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Corectie bon fiscal

Buna ziua

Am urmatoarele probleme:
Pfa neplatitor de tva, vinde cu amanuntul produsul X insa la baterea bonului fiscal introduce in mod gresit codul de produs (in loc de 424 bate 444) dar introduce pretul corect. (produsul Y cu cod 444 are un pret mai mare); nu sesizeaza acest lucru decat dupa o luna, cu ocazia efectuarii inventarului.
S-au vandut doua produse asemanatoare (bureti de baie) care au acelasi pret dar coduri diferite; din eroare s-a batut pe casa 2 x codul unuia dintre cele doua produse, considerand in mod eronat ca cele doua produse ar fi avut acelasi cod; din nou, sesizarea a intervenit la distanta timp, tot cu ocazia efectuarii inventarului unde pt unul din produse stocul este -1 iar pentru celalalt este 1 desi ar fi trebuit sa fie zero pentru amandoua.
Ce acte trebuiesc intocmite pentru rezolvarea acestor situatii? Am citit pe forum despre sesizare/decizie/nota contabila/copie bon dar bonurile fiscale evident nu la am iar nota contabila am inteles ca se utilizeaza exclusiv la contabilitatea in partida dubla. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:38, 16 Ianuarie 2015
faceti inventar si reglarea de stoc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reglare stoc ioana b ioana b am nevoie urgent de un raspuns. cum pot sa-mi reglez stocul daca am un produs care imi apare pe lista de inventar cu +1buc la un pret x si acelasi produs la ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare productie imike imike Am o intreprindere, producator de imitatii de bijuterii. Emit nota de receptie (pt.achizitii de materii prime) cu pretul de achizitie, dupa aceea fac bon de ... (vezi toată discuția)
Eroare casa de marcat myhe myhe buna seara. va rog sa ma ajutati cu o informatie. am tastat pe casa de marcat suma ptr. un produs dar cind sa-mi scoata bonul sa inchis fiind pe baterie, am ... (vezi toată discuția)