avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri CIF
Discuție deschisă în Traduceri

CIF

Buna ziua,
Revin cu intrebarea pe care am mai adresat-o acum cateva zile cu speranta ca o sa primesc un raspuns.
Am autorizatie de traducator eliberata de Ministerul Justitiei si vreau sa obtin eliberarea Codului de Identificare Fiscala ( CIF ).
Am fost la Finante si mi au zis ca nu pot sa obtin acest certificat numai daca am infiintata o PFA sau orice altceva de genul acesta. Eu doresc sa obtin acest CIF pe persoana fizica care exercita profesii libere sau liberale.
Care este actul in care se specifica acest lucru ( lege, ordonanta ) si daca pot sa obtin acest CIF pe persoana fizica?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:14, 13 Ianuarie 2015
Da, raspunsul celor de la finanțe este corect ! Aceea persoana fizica despre care vorbiți se numește PFA. Aceasta este forma juridica a persoanei fizice ! Trebuie constituita aceasta forma juridica, altfel nu puteti funcționa !
profesia de traducator nu este o profesia liberala. Traducatorul este se autorizeaza pt a putea functiona prin infiintarea unui PFA la ONRC cu CAEN 7430.
De asemenea conf Lg 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti, cu modificările şi completările ulterioare....autorizarea se acordă prin ordin al ministrului justiţiei, in cazul celor care doresc sa presteze astfel de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat înregistrat la onrc sau la administraþia financiarã? manuela_rbru manuela_rbru Buna ziua Sunt absolventa de litere (franceza engleza ) si din 2002 sunt traducator autorizat de Ministerul Justitiei . Gandindu- ma in ultimul timp ca e ... (vezi toată discuția)
Pfa cursuri, meditatii. autorizatie traducator mj. CGL CGL Buna ziua, As dori sa stiu care e calea de urmat pentru urmatoarea situatie: - am autorizatie de la Min. Justitiei ca traducator autorizat -doresc sa ... (vezi toată discuția)
Inchidere pfa traducator Giorgina Giorgina Buna ziua, va rog foarte mult sa-mi raspundeti la o intrebare la care toti cei indreptatiti a sti au ridicat din umeri. Detin un Pfa-traducator autorizat. ... (vezi toată discuția)