avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inchidere PFA Traducator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inchidere PFA Traducator

Buna ziua,
va rog foarte mult sa-mi raspundeti la o intrebare la care toti cei indreptatiti a sti au ridicat din umeri. Detin un Pfa-traducator autorizat. L-am inregistrat in urma obtinerii unei Autorizatii de traducator de la Ministerul Justitiei. Acum doresc sa inchid acest PFA. Nu vreau sa am surprize neplacute si de aceea am intrebat pe toata lumea de la fisc daca trebuie sa depun si autorizatia la Minister. Pentru ca am primit raspunsuri: "da, trebuie sa o predai" si "nu, este un drept castigat", acum nu stiu ce sa fac. Va rog, daca stiti, sa ma ajutati. Eu inchid pentru ca efectiv nu mai vreau sa fac traduceri si este posibil sa si plec di tara. De aceea spun ca nu vreau sa am surprize. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 21:22, 20 Octombrie 2010
Daca sunteti autorizata ca si persoana fizica acest lucru inseamna ca v-ati inregistrat in Registrul Comertului si vi s-a eliberat un certificat de inregistrare. La ORC din judetul unde v-ati inregistrat solicitati radierea PFA-ului. Asta presupune sa va duceti la ORC cu actele pe care vi le-au dat la inregistrare (certificat inregistrare, certificate constatatoare daca ati avut deschid vreun punct de lucru, etc .....), completati o cerere, si se rezolva. Daca ati pierdut cumva actele dati anunt in ziar. Autorizatia de traducator este a dvs. si nu o veti lasa la ORC. Pe cei de la fisc ii intereseaza doar sa nu aveti datorii la ei, de aceea nu va dau prea multe relatii .....

Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
actb, utilizator
Multumesc pentru rapiditatea raspunsului. Vedeti, nu m-am inregistrat la ORC, la momentul deschiderii nu era necesar acest lucru, cei de la fisc mi-au spus ca fiind o profesie liberala, nedeclarand plata TVA si avand autorizatia de la Ministerul Justitiei, nu este obligatorie inregistrarea la ORC. Acum, la fisc este simplu, completez formularul 070, eu nu am datorii si mi-au spus ca vor inchide vectorii fiscali. Dar cum ramane cu Autorizatia? O predau, sau nu la Ministrul Justitiei?
Multumesc si va doresc o zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
Giorgina, utilizator
Buna seara,

conform Legii Nr. 178 din 4 noiembrie 1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Naţional Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti


ART. 6
(1) Autorizarea ca interpret şi traducător, dobândită în condiţiile prezentei legi, încetează în următoarele cazuri:
a) la cerere;
b) dacă cel în cauză nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 3;
c) în cazul în care a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni în legătură cu exerciţiul profesiei;
d) pentru incapacitate profesională, sesizată în scris de beneficiar;
e) pentru două refuzuri nejustificate, în termen de un an, de a presta serviciile solicitate;
f) prin deces.


Prin urmare, daca va doriti cu adevarat sa renuntati la autorizatie, faceti o cerere catre MJ in acest sens.
Odata cu cererea de radiere a PFA-ului de la administratia financiara este important sa solicitati, prin cererea catre Ministerul Justitiei, scoaterea din registrul traducatorilor autorizati pentru ca odata ce nu mai sunteti PFA nu mai puteti factura si in consecinta nu veti mai fi citata ca traducator autorizat in instanta.
Din pacate autorizatia se anuleaza. In functie de ceea ce doriti sa faceti in viitor si pana la concretizarea altor planuri, pentru a nu vi se anula autorizatia puteti opta pentru suspendarea activitatii ca PFA pentru o perioada de pana la 3 ani, informand si Ministerul Justitiei in acest sens.
Succes :luck:
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare pfa Angie_31 Angie_31 Buna seara! Mentionez ca sunt PFA si sunt traducator autorizat pe o limba straina. Este in regula sa colaborez cu alti PFA traducatori autorizati pe alte limbi ... (vezi toată discuția)
Autorizaþia de traducãtor ºi interpret - radiere cif, încetare activitate pfa Irene28 Irene28 Buna ziua, Va supun atentiei cu rugamintea de a ma consilia si indruma pentru a face ceea ce este potrivit, urmatorul subiect privind Autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Baza legala efectuare traduceri alinda2 alinda2 Buna ziua. Posed autorizatia de traducator eliberata de Ministerul Justitiei in anul 2000, insa am lucrat in domeniu doar pe baza de contract de munca (adica ... (vezi toată discuția)