avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de vreun ajutor social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de vreun ajutor social?

Sunt însărcinată sunt casnica iar soțul lucrează pot beneficia de un ajutor social.Eu sau soțul.daca da cui trebuie sa ma adresez.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 13 Ianuarie 2015
Familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin lege , pot beneficia de ajutor social.

Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul
Pentru solutionarea cererii privind acordarea ajutorului social, se va afectua ancheta sociala la domiciliul sau, dupa caz la resedinta solicitantului, ori la locul desemnat de solicitant in cazul celor fara locuinta.
Acordarea sau, dupa caz, neacordarea dreptului la ajutor social se face prin dispozitia scrisa a primarului, iar dreptul la ajutorul social se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii. In vederea urmaririi respectarii conditiilor de acordare a dreptului la ajutorul social, se efectueaza anchete sociale la un interval de 3 luni sau ori de cate ori este nevoie.

Acte necesare in vederea acordarii venitului minim garantat (ajutor social)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social. lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru obtinerea unui ajutor social ? Sunt intr-o situatie disperata,datoriile la intretinerea ... (vezi toată discuția)
Alocatia complementara sau ajutor social blueeyes56 blueeyes56 Buna seara, am 2 copii in varsta de 9 ani , locuiesc la tara, si nu am posibilitatea de a merge la serviciu din cauza copiilor, sunt divortata primesc de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- ajutor social alexandrusilvia alexandrusilvia eu am sotul bolnav este inapt am 4 copii din care 3 sunt la liceu iar cea mica are 6 anieu nu lucrez iar cei de la primarie imi zic ca nu avem dreptul la un ... (vezi toată discuția)