avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in declaratii si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in declaratii si uz de fals

Buna ziua,

Cum se pedepseste fapta de a cere la Starea Civila un duplicat dupa Certificatul de Nastere spunand ca cel vechi a fost distrus in inundatie? In acelasi timp cerand si modificarea CN fara acordul mamei si fara ca aceasta sa fie instiintata in vreun fel?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:45, 17 Ianuarie 2015
Buna ziua,

Persoana in cauza a cerut acest certificat cum? In scris, oral? In ce calitate? I-a fost eliberat certificatul? L-a utilizat in vreun fel?
Daca persoana este minora, se pedepseste cu cateva palme usoara acasa, sau poate doar cu o mustrare.
Trebuie sa dati mai multe detalii.
Cum sa schimbe CNP?
CN se refera la certificatul de nastere... (parerea mea)
Despre ce e vorba, o recunoastere a copilului in lipsa mamei urmata de un nou certificat sau pur si simplu o eliberare de nou certificat ceruta de tata? Ca nu se prea leaga ce ati scris:
un duplicat dupa Certificatul de Nastere spunand ca cel vechi a fost distrus in inundatie, In acelasi timp cerand si modificarea CN fara acordul mamei si fara ca aceasta sa fie instiintata in vreun fel

Ori certificat cu aceleasi date din certificatul initial ori unul nou, cu modificari.

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere minor Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta.Am facut greseala sa aleg ambele nume de familie in certificatul de nastere a copilului ,noi nefiind ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume din certificat de nastere - minori random_name_234 random_name_234 Ma poate ajuta cineva cu actele care-mi sunt necesare pentru schimbarea numelor de familie din certificatele de nastere ale unor minori cu varsta sub 14 ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui Justitiarul71 Justitiarul71 Conform Noului Cod Civil poate un tata sa isi recunoasca si totodata sa incuviinteze purtarea numelui sau de catre copilul care are varsta de 12 ani, in fata ... (vezi toată discuția)