avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Taxe ptr.expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Taxe ptr.expertiza

Buna ziua,am un proces cu o banca pentru un contract cu CFH ,mi s-a cerut calculul sumei considrate ca nefondate,platite bancii(comisioane ,clauze abuzive)dovedite prin contract.Mentionez ca ,calculul sumelor pretinse a fost facut de mine,deoarece sunt in domeniu.Pentru termenul curent(14.01.2015)in afara documentatiilor cerute pana acum s-a solicitat si taxa de expertiza.Este corecta solicitarea aceasta?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 13 Ianuarie 2015
Proba a fost solicitata de instanta,de catre partea adversa ,a fost incuvintata de instanta ,nu se intelege exact din postarea dvs.Pt a se edifica instanta are nevoie de o expertiza realizata de un expert independent,deci da este corecta solicitarea.
Pentru a se plati "taxa de expertiza" (in fapt, poate fi vorba de onorariu pentru expert), instanta trebuia sa admita cererea facuta de catre una din partile in proces, pentru efectuarea unei expertize judiciare contabile, sa nominalizeze 1-3 experti tehnici judiciari pentru efectuarea expertizei si sa stabileasca onorariul provizoriu pentru expert(i), respectiv sa nominalizeze partea care trebuie sa achite (in termen de maxim 5 zile, de la pronuntare asupra cererii), onorariul provizoriu in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului(ilor).
Chiar daca dvs. sunteti in domeniu, daca instanta a aprobat o expertiza contabila, aceasta trebuie efectuata de catre expert(i) judiciari autorizati de catre MJ.
Chiar daca dvs. sunteti expert tehnic judiciar contabil si in acest caz instanta va desemna pe altcineva, neutru in cauza respectiva (din lista MJ), sa efectueze expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acelasi expert pentru reclaman si parat ? luticus luticus Intr-un proces de fond funciar instanta a aprobat la solicitarea reclamantului o expertiza judiciara si a numit un expert pentru identificarea si masurarea ... (vezi toată discuția)
Expert cadastral care nu se poate ocupa de dosar pana la termenul dat. ce trebuie sa fac? cgeta_06 cgeta_06 Buna seara! As dori sa stiu ce se poate face daca instanta mi-a repartizat un expert cadastral, care insa cand l-am contactat mi-a spus ca nu are timp sa se ... (vezi toată discuția)
Cine plateste expertiza intr-o cauza civila? marinmariana marinmariana Buna ziua . Sunt parata intr-o cauza civila in care tribunalul a solicitat I.N.E.C. expertiza grafologica. Cine trebuie sa plateasca contravaloarea ... (vezi toată discuția)