avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire CCM

Buna ziua,
CCM la Nivel de Unitate este negociat cu o durata de 1 an, aproximativ peste 2 luni acesta expira si ar trebui prelungit. Daca in contract un articol spune,, Prezentul contract este valabil pe o durata de 1 an de la data inregistrarii. Daca nici una din parti nu denunta CCM cu cel putin 60 de zile inainte de perioada pentru care a fost incheiat acesta se prelungeste automat pentru inca o perioada de 1 an.'' , mai este necesar declansarea procedurii de prelungire a acestuia si inregistrarea la ITM? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:27, 13 Ianuarie 2015
Nu mai este necesara declansarea procedurii de prelungire a acestuia si inregistrarea la ITM daca mai sunt mai putin de 60 de zile pana la data expirarii CCM.

In acest caz, partile pot emite o adresa comuna prin care anunta prelungirea duratei CCM ca urmare a faptului ca CCM nu a fost denuntat de niciuna dintre parti in termenul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiere negociere colectiva ralucapavelescu ralucapavelescu Buna ziua, Lucrez la o societate unde exista contract colectiv de munca.Acesta a fost negociat in luna mai,anul 2012.in contract avem articol in care se ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca si legea 130/1996 arhontele arhontele In invatamant ,contractul colectiv de munca incepe cu precizarea: \"In temeiul drepturilor garantate de Constitutia Romaniei,art. 12 si art. 17(1) lit.b) din ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de unitate Monica H. Monica H. de cate ori poate fi prelungit un CCM la nivel de unitate? ca in legea 130/1996 nu se prevede expres. (vezi toată discuția)