avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Firma platitoare de impozit pe venit microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Firma platitoare de impozit pe venit microintreprinderi

Daca o firma a fost platitoare de impozit pe venit microintreprinderi pe primele 3 trimestre ale anului 2014 si la data de 31.12.2014 depaseste cifra de afaceri aferenta impozitului pe venit, de cand poate deveni platitoare de impozit pe profit? incepand cu trimestrul 4 al anului 2014 sau din trimestrul 1/2015?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:33, 13 Ianuarie 2015
Cod fiscal:

ART. 112^6 Impunerea microîntreprinderilor care realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau venituri din consultanţă şi management

Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta va plăti impozit pe profit. Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre limitele prevăzute în prezentul articol, luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.


Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la microintreprindere cu 3% la 16% impozit pe profit claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti in cazul in care o microintreprindere care in prezent plateste trimestrial 3% impozit pe venit si are un capital ... (vezi toată discuția)
Schimbare forma de impozitare Ral_uca Ral_uca O firma infintata in 2013 ca microintreprindere are in 2014 un contract de Project Management pe partea de implementare a sistemelor informatice. Venitul din ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru micointreprindere popescu dumitru popescu dumitru Buna ziua ! O micro intreprindere infiinta in luna noiembrie 2014 si care nu are nici un salariat , de la infiintare si pana in prezent , mai poate ramane ... (vezi toată discuția)