avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venitul din dobanda bancara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venitul din dobanda bancara

buna ziua.soacra mea are o suma de bani depusi la o banca. dobanda aferenta acelor bani pe anul 2012 a fost de 1500 ,problema este ca acum i-a venit de la fisc ca trebuie sa plateasca 750 de lei dupa acei bani.ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 22:10, 13 Ianuarie 2015
Este pensionara sau angajata ?

Daca nu, oricum raportat la salariul minim brut baza de calcul este cam mare!
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
robert1958, utilizator
este pensionara
In aceasta situatie nu datoreaza contributie cass pentru veniturile din investiti ,respectiv dobanzi.
Trebuie sa faca o contestatie catre organul emitent la care se ataseaza si dovada calitatii de pensionar.
Se incadreaza la exceptiile prevazute la art 296^27 al,2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass privind persoanele care nu realizeaza venituri vs. cass pentru dobanzi bancare trandafir2 trandafir2 Despre Cass privind persoanele care nu realizeaza venituri stim ca: Persoanele fizice care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor ... (vezi toată discuția)
Decizii anaf sg1 sg1 Buna ziua ! Acum cateva zile am primit de la ANAF o scrisoare cu niste tabele in care ma instiinta ca am de platit suna de 468 roni.Titlul scrisorii ... (vezi toată discuția)
Cass datorat pentru dividende virgilbalan virgilbalan Buna ziua, Sunt pensionar din 2000. Din 2011 sau 2012 platesc cu sau fara voie CASS. Tot cam pe atunci am primit instiintare ca am CASS datorat 400 lei cu ... (vezi toată discuția)