avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutati-ma sa fac o intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutati-ma sa fac o intampinare

Am o problema si o nelamurire in acelasi timp. Detin o suprafata de teren pe care am casa si gradina.Gradina mea inconjoara din trei laturi o suprafata de teren al carei proprietar m-a dat in judecata de nenumarate ori , motivul a fost o posibila lipsa de cativa m2de teren.In fiecare an comisia din primarie a masurat ambele suprafete constatand ca cursul paraului din capat precum si traseul drumului au fost modificate deci prin urmare din suprafata pe care o detin lipsesc 300m2 iar din suprafata reclamantului cam 80 m2.De fiecare data reclamantul a decl;arat ca a inteles si ca totul e in regula urmand ca in urmatorul an sa fie chemata din nou comisia iar masurat explicat s a m d.In acest an am primit o citatie prin care mi s-a comunicat ca am fost chemat din nou in instanta pentru a ceda reclamantului o suprafata de 300m2, tripla fata de suprafata lipsa. Avand mari probleme familiale ,fratele meu a fost foarte bolnav si in cele din urma a decedat ,eu nu am fost la proces.Dupa inmormantare am primit hotararea judecatoreasca prin care 300m2 din suprafata pe care o detin legal si din care si mie imi lipsesc deja 300m2,sa cedez reclamantului suprafata ceruta de acesta ,urmand ca eu sa fiu lipsit de o suprafata de 600m2 de gradina.fFiind afectat de moartea fratelui meu nu am facut recurs .Aceasta hotarare este nedreapta si in necunostinta de cauza intrucat nu s-au cerut relatii la organele competente iar faptul ca eu nu am putut fi prezent la proces a fost luat ca o recunoastere a pretentiilor reclamantului.Recent am primit o citatie conform careia desi reclamantului i-a fost dat castig de cauza a facut recurs .Acum eu as vrea sa cer rejudecarea cauzei deoarece consider ca eu nupot fi deposedat abuziv de suprafata pe care o detin legal si din care deja lipsesc 300m2.Consider ca in acest proces nu am avut posibilitatea de a ma apara.Eu am respectat limitele terenului ,masurate de comisia din primarie desi aceste conform acestor limite si eu am fost lipsit de 300m2.acum va rog sa ma ajutati sa fac o intampinare la recurs deoarece eu nu prea stiu cum se face. Va multumesc anticipat PE DATA DE 11 06 AM PROCES AJUTATI-MA VA ROG
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2009
jr, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:04, 7 Iunie 2009
Nu inteleg cum reclamantul a castigat dar totusi a facut recurs... Ce vizeaza recursul sau?
Oricum, faptul ca ati fost legal citat si nu v-ati prezentat in instanta sau n u v-ati angajat aparator, este culpa dv. procesuala si nu puteti invoca faptul ca ati fost privat de dreptul la aparare, deoarece acesta este un drept si nu o obligatie. Doar in procesele penale in care inculpatul risca o pedeapsa mai mare de 5 ani, este necesara asistenta juridica obligatorie, iar in procesele civile exista posibilitatea asistentei judiciare gratuite, din oficiu daca partea care solicita aceasta face dovada lipsei sale de venituri sau a castigarii unor venituri foarte mici care nu-i permit angajarea unui aparator ales.
Nu stiu cat de grava este situatia dar, in general, prin intampinare paratul, in speta intimatul trebuie sa combata criticile aduse de reclamant/recurent in speta, deciziei atacate, respectiv sa aratati de ce criticile recurentului nu sunt fondate, respectiv sa fiti de acord cu dispozitiile hotararii atacate cu recurs.
Daca insa nu ati fost regulat citat cu numele si adresa dv. corecta in fata instantei de fond, puteti arata prin intampinare aceste aspecte invocand nelegalitatea hotararii, instanta de recurs - in cazul in care hotararea nu poate fi atacata decat cu recurs - fiind obligata a cerceta motivele de recurs cu care a fost sesizata si sa examineze cauza sub toate aspectele. Nu ratati si aceasta sansa, solicitati prin intampinare proba cu inscrisuri cu care puteti dovedi toate aspectele nelegalitatii hotararii in ceea ce priveste admiterea nefondata a cererii reclamantului si depuneti la dosarul cauzei aceasta intampinare cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata impreuna cu inscrisuirle de care intelegeti a va folosi, in 2 exemplare, unul pentru instanta si unul pentru recurent.
Deoarece pana in data de 11.06 nu aveti timpul necesar pentru redactarea intampinarii, va veti prezenta in fata instantei de judecata (numai daca este primul termen de judecata in recurs), sau veti depune in scris la registratura instantei de recurs o cerere cu nr. de dosar respectiv in care veti solicita acordarea unui nou termen de judecata pentru angajarea unui aparator. Pana la termenul ce vi se va acorda, in septembrie, veti putea avea timpul necesar redactarii acelei intampinari sau chiar a angajarii unui avocat care sa va reprezinte interesele in instanta, deoarece este foarte importanta ca macar acum, in ceasul al XII-lea sa stiti sa va aparati, altfel veti fi privat de cei 600 mp in mod nelegal dar indiscutabil. Succes! ;)

Intampinare

INSTANTA1) ..........................
DOSAR NR. ........../................
TERMEN ..............................

Domnule Presedinte,

Subsemnatul ..........................., domiciliat in2) ........................, str. ................ nr.
......, bloc ......, scara ....., etaj ........., apart. ...................., sector/judet ...................,
reprezentatprin avocat ........................, cu sediul profesional in ......................, str. ...
.............. nr. ......,bloc ......, scara ....., etaj ...., apart., sector/judet ................, parat
in actiunea ce formeazaobiectul dosarului nr. ......../.................., in contradictoriu cu
reclamantul ........................., domiciliat in ........................ ..., str. ............... nr. ......,
bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .................., in conformitate cu
dispozitiile art. 115 Cod procedura civila, in termen legal formulez prezenta

INTAMPINARE

impotriva sus-mentionatei actiuni pe care va solicit sa o respingeti.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati reclamantul sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

MOTIVELE PREZENTEI INTAMPINARI3):

IN FAPT:
Subsemnatul am fost chemat in judecata de catre reclamant pentru ................................................................................................................. .
In realitate, situatia descrisa in actiune de catre reclamant nu corespunde realitatii intrucat .............................................................................................
............. .

DOMNULUI PRESEDINTE AL4) ...................

1. Cererea se depune inaintea primei instante, indiferent daca competenta materiala apartine judecatoriei, tribunalului,curtii de apel etc.
2. Daca paratul locuieste in strainatate acesta va indica un domiciliu ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul.
3. Intampinarea va cuprinde raspunsul la toate capetele de cerere ale actiunii reclamantului, motivate atat in fapt, cat si in drept, dovezile cu care paratul intelege
sa se apere impotiva fiecarui capat de cerere, exceptiile de procedura pe care paratul
le invoca impotriva reclamantului si a actiunii acestuia.
4. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cauza.

Pe cale de consecinta, avand in vedere cele prezentate mai sus, (va invoc exceptia1) ....... si va solicit respingerea actiunii reclamantului ca2) ........................., alaturi de obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de acest proces (taxa de timbru, timbru judiciar, onorariu avocat, onorariu expertize, cheltuieli legate de audierea martorilor, cercetare judecatoreasca etc.).

IN DREPT:
Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82, 115-118 Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile art.3) ............. .In dovedirea celor de mai sus inteleg sa solicit instantei incuviintarea administrarii urmatoarelor probe:
– proba cu inscrisuri, pe care le depun instantei in 2 exemplare certificate conform cu originalul;
– proba testimoniala cu 2 martori. Propun ca martori spre a fi audiati pe:
1. ............................ domiciliat in ...................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..........................;
2. ............................ domiciliat in ...................., str. ....................... nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..........................;
– proba cu expertiza tehnica4) ........................................ privind5) ..............................................................................................;
probe cu ajutorul carora intentionez sa dovedesc caracterul neintemeiat al actiunii reclamantului, demonstrand ca ........................................................................
........................................................................................................ .
Solicit de asemenea sa dispuneti citarea reclamantului la interogatoriu.
Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare reclamantului.

ANEXEZ6):
1. .............................................. .
2. .............................................. .
3. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ............... .

SEMNATURA

1. Daca este cazul; de ex. exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului sau exceptia autoritatii de lucru judecat etc.
2. Neintemeiata sau lipsita de interes sau gresit indreptata impotriva unei persoane ce nu are calitate procesual pasivain cauza etc.
3. Se indica textul de lege ce justifica respingerea actiunii reclamantului.
4. Se indica felul expertizei solicitate (bunuri mobile, bunuri imobile, contabila, topometrica, medico-legala etc.)
5. Se arata obiectivele urmarite prin efectuarea lucrarii de specialitate.
6. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere atatea copii cate parti sunt, alaturi de inscrisurile rezervate instantei; copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul. Se va putea de asemenea depune doar o parte a unui inscris relevanta in cauza, instanta insa putand dispune infatisarea inscrisului in intregime. Daca inscrisurile sunt scrise intr-o limba straina sau cu litere vechi se vor depune
traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte. (sursa: e-juridic)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary m-am hotarat sa deschid o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului compensatoriu care mi-l datoreaza. exista ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare la interogatoriu cristina_mihaela cristina_mihaela Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere chemare la interogatoriu. Va multumesc.:D (vezi toată discuția)
Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)