avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

sind divortata am un copil de 6 ani si 5 luni, nu am nici un fel de veit in afara de alocatia de stat de 42 ron/luna
nu realizez nii un venit, copiluil nu primeste pensie alimentara de la tatal adoptiv, nu detin proprietati
Mentionez ca am adoptat copilul la numai 5 saptamani
Intrebarea mea est:
1.ce drepturi avem , de ajutoare putem beneficia si unde trebuie sa ne adresam si ce acte trebuie
depuse;
2copilul este diagnosticat cu rahitism si sindromul ADHD;
1.eu am probleme psihice
3.exista fundatii sau ONG care sprijina mame singure sau familia monoparentala
astept raspunsuri pe forum , mail sau telefon 0721610127
Cel mai recent răspuns: gabriela37 , utilizator 18:56, 7 Iunie 2009
Buna,
daca nu ai decat alocatia copilului , ai dreptul la ajutor social.Dute la primaria unde tu locuiesti acum (chiar daca nu ai domiciliul stabil acolo) si depui o cerer insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si de declaratia priviind veniturile realizate .Componenta familiei se dovedeste cu actele de identitate ale soliocitantului si ale membrilor familiei:certificate de nastre, de casatorie,hotarare de divort, adeverinta din care sa rezulte ca copilu e la scoala(dupa caz), acte de la medic (ai zis ca e bolnav).cererea ta se va inregistra intrun registru special, primarul va dispune verificarea in mod obligatoriu la domiciliu.daca vei depune actele marti , incepand cu luna viitoare vei intra in plata..Avand in vedere ca ai copilasul bolnav nu vei fi obligata sa faci ore de munca pt ajutorul ce il vei obtine.Pentru mai multe informatii cauta pe internet legea 416din 2001.Citeste cu atentie si dute pregatita si depune actele.Nu intarzia!!!!ce ai facut pana acum ????
Gabriela
nu uita sa ai la tine toate actele respectiv cele de adoptie ... trebuie sa se vada clar ca esti tutorele acestui copil.Cerera se solutioneaza in termen de 30 zile daca te grabesti vei avea bani luna viitoare.Dar sa indeplinesti intocmai ceace ti se spune.
Cat despre problemele psihice dute la medic, stresul ne poate crea probleme.Important este sa ramai pe pozitie sa fi optimista ca totul va fi bine.Sunt tulburari usoare ale psihicului datorita stresului(cred!!).Dute la medic mai intai de toate.In urmatoarea luna vei beneficia de adeverinta si vei primi ajutorul unui medic gratis.Deprresia apare cu ocazia pierderii unei persoane, simptomele sunt:de tristete disperare persimist sentiment de culpabilitatea ... etc.Nu te descuraja , intoarcete putin in urma si puneti intrebarea de ce am adoptat acest copil? doar pt el ? Barbatii sunt iresponsabili.TU vei reusi . Daca vrei bineinteles
toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu realizez venituri, pot primi un ajutor de la stat? mikaela8 mikaela8 buna seara sunt mama,am un baiat elev la zi , care in curand implineste 18 ani,familie monoparentala,am terminat o facultate la fara frecventa ,nu am un ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ne ajutati!pe mine si pe copiii mei! anca_filip78 anca_filip78 La sfirsitul lunii august impreuna cu sotul meu ( suntem tineri pina in 35 de ani, casatoriti de 7 ani) am fost la un preventoriu TBC de unde am adus 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- ajutor social alexandrusilvia alexandrusilvia eu am sotul bolnav este inapt am 4 copii din care 3 sunt la liceu iar cea mica are 6 anieu nu lucrez iar cei de la primarie imi zic ca nu avem dreptul la un ... (vezi toată discuția)