avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare judecatoreasca care tine loc de act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare cumparare

In urma cu 10 ani am vadut un teren arabil cu act de vanzare cumparare de mana
deoarece cumparatoru nu avea bani pentu act de vanzare cumparare la notariat
In vara anului trecut voia sa facem actul prin notariat dar am spus ca nu sunt de accord sa fac eu cadastru ca acum ma costa mai mult decat am primit eu pe teren si I am propus sa suporte el cheltuielile cadastrale
Acum a angajat un avocet si ma cheama la judecatorie pentru legalizarea actului de vanzare cumparare.Ce se intampla daca nu ma prezint si daca ma prezint si sunt de accord cu legalizarea sunt obligata dupa aceea sa fac eu cadastru pe cheltuiala mea?
Cel mai recent răspuns: simo_v , utilizator 18:28, 15 Ianuarie 2015
Daca vanzatorul castiga litigiu, este foarte posibilsa fiti obligat sa suportati dvs. costurile de CF. Daca nu ati prevazut altfel in antecontract, costurile de intabulare le suporta cel care cumpara, adica dvs. Daca nu mai vreti sa cumparati, ar fibine sa va angajati avocat pentru a incerca orice sanse aveti ca sa nu se ajunga la hotarare care sa tine loc de vanzare prin notariat.
Domnul a vindut ... deci intabularea e suportata de cumparator?
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Am facut doar un act de mana pe care cumparatorul vrea sa l legalizeze,intrebarea mea era daca dupa legalizare sunt obligata sa suport eu cheltuielile pentru cadastru.
Cadastrul este facut de catre proprietar pentru ca el arata limitele imobilului, felul in care stapaneste acel imobil.

In cazuri ca al dvs, (vanzari cu acte de mana) situatia este putin diferita.
In urma procesului ce se afla in desfasurare, el, cumparatorul va obtine o sentinta civila care va tine loc de act de vanzare cumparare.
In baza acelui contract facut de mana intre dvs si el, cu martori citati la judecatorie, cel care stapaneste acum pamantul va deveni proprietar. Dvs puteti sa nici nu va prezentati la proces.
Cand procesul se va incheia, el va fi proprietar. Nu va mai fi nevoie sa mergeti la notar pentru vanzare, si nici cadastru nu va trebui facut.
Desigur, daca va dori, isi va face cadastru el, pentru ca el va fi proprietar.
simo_v a scris:

Cadastrul este facut de catre proprietar pentru ca el arata limitele imobilului, felul in care stapaneste acel imobil.

In cazuri ca al dvs, (vanzari cu acte de mana) situatia este putin diferita.
In urma procesului ce se afla in desfasurare, el, cumparatorul va obtine o sentinta civila care va tine loc de act de vanzare cumparare.
In baza acelui contract facut de mana intre dvs si el, cu martori citati la judecatorie, cel care stapaneste acum pamantul va deveni proprietar. Dvs puteti sa nici nu va prezentati la proces.
Cand procesul se va incheia, el va fi proprietar. Nu va mai fi nevoie sa mergeti la notar pentru vanzare, si nici cadastru nu va trebui facut.
Desigur, daca va dori, isi va face cadastru el, pentru ca el va fi proprietar.

Sunteti sigur? Pana la terminarea procesului vanzatorul e proprietar asa ca instanta ii va impune sa faca cadastru si intabulare!
Este bine sa mergeti la un avocat,cel putin pentru consultatie si eventual redactarea intampinarii.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
pusa2mimi, utilizator

Alte discuții în legătură

Legalizare act de vanzare cumparare de mana fetculeana fetculeana In urma cu 10 ani am vadut un teren arabil cu act de vanzare cumparare de mana deoarece cumparatoru nu avea bani pentu act de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)
Tot intabulare gavril.magurean gavril.magurean am cumparat un teren de la o persoana,persoana respectiva avea titlu de proprietate,insa nu era intabulat . persoana a murit si eu acuma vreau sa mi intabulez ... (vezi toată discuția)
Mi-am pierdut contractul de vanzare cumparare al casei.cum pot obtine o copie? nicky79 nicky79 Am in posesie o casa la tara pe care vreau sa o vand dar nu mai gasesc contractul de vanzare-cumparare.Ce trebuie sa fac si cum trebuie sa procedez ca sa obtin ... (vezi toată discuția)