avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mi-am pierdut contractul de vanzare cumparare al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mi-am pierdut contractul de vanzare cumparare al casei.Cum pot obtine o copie?

Am in posesie o casa la tara pe care vreau sa o vand dar nu mai gasesc contractul de vanzare-cumparare.Ce trebuie sa fac si cum trebuie sa procedez ca sa obtin o copie a acestui contract?Mentionez ca acest contract sa incheiat la Fagaras,jud.Brasov,prin 1987.Ce acte trebuie sa prezint la notar pentru ca sa pot vinde casa? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:59, 27 Septembrie 2012
Obtineti o copie legalizata a actului de la arhiva Camerei Notarilor Publici Brasov care a preluat arhiva fostelor Notariate de Stat. Altfel ar trebui sa cereti un duplicat dar ca toate partile semnatare sa fie prezente.
Cu aceasta copie legalizata pot sa vand casa?
Da. Avand in vedere ca nu mai aveti niciun original si ca aceasta copie este eliberata de Camera Notarilor Publici .
Va multumesc.As vrea sa mai stiu ce alte acte imi trebuie pentru vanzare?
Va mai trebuie cadastru si intabulare, certificat fiscal, daca e apartament adeverinta de la asociatia de proprietari ca aveti toate utilitatile platite la zi, ultima factura ENEL, cartea de identitate, daca bunul este comun achizitionat in timpul casatoriei, trebuie sa vina si Sotul/Sotia sa semneze actul ca vanzator iar cumparatorii cu cartile de identitate .important pentru comparator daca este casatorit sa specifice daca are un alt regim matrimonial.
Onorariul I'l plateste cumparatorul precum si taxa AnCPI pentru a si intabula dreptul de proprietate, iar vanzatorul plateste impozitul datorat pe tranzactie in functie de anul dobandirii bunului, mai mare de 3 ani in cazul dvs. Pretul este stabilit de parti insa daca acesta este sub grila de expertiza imobiliara a notarilor, toate cheltuielile actului vor fi facute la acea grila si nu la pret. Daca pretul este mai mare Decat grila notarilor toate cheltuielile se or calcula la pretul acela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua, as vrea sa stiu si eu ,daca se poate, la o casa in valoare de 36000 de euro cit m-ar costa notarul ? (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil oroian-rodica oroian-rodica Buna seara, As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil, si care sunt taxele pe care le ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale pentru apartament ipotecat Doru_2012 Doru_2012 Cand se vinde un apartament, se plateste la notar 2% din pretul de vanzare al apartamentului. Daca apartamentul e ipotecat, atunci vanzatorul plateste ... (vezi toată discuția)