avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din magazin/prejudiciu nerecuperat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din magazin/prejudiciu nerecuperat

Buna ziua : Ieri in jurul orei 17:00 am intrat insotit in magazin de prietena mea ne-am dus la raionul cu salam sibiu am luat 10 bucati de la raft si apoi le-am lasat aleatoriu pe un alt raion. Apoi am dat sa iesim si cei de la paza ne-au oprit si ne-au condus in spate la controlul de rutina si acestia nu au gasit nimic asupra noastra , apoi m-au "rugat" sa ii conduc sa le arat unde am lasat produsele si acestea numai erau.
Salamul l-am lasat pe un culoar unde nu era camera de filmat cel putin asa stiu eu.
Au chemat politia le-au arat filmarile (care eu nu le-am vazut) eu nu le-am recunoscut nimic ca eram impreuna cu cel care le-a luat ulterior, dar din moment ce nu au gasit nimic asupra mea de ce nu m-au lasat sa plec.
Cum dovedesc ei ca eram impreuna cu acel tip?
Valoarea prejudiciului este de 405 ron si suma nu a fost recuperata , acestia mi-au spus ca va veni ceva la cutia postala sau citatie.

Ce urmari vor fi dupa aceastra isprava pe care am facut-o.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
TrandafirCosmin, utilizator
Veti fi cercetat pentru complicitate la savarsirea infractiunii prevazute de Codul penal la:

ART. 228

Furtul

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.
si ce as putea sa fac sa scap doar cu amenda?
da dar ei cum imi vor demonstra ca eram impreuna cu cel care le-a luat , le putea lua oricine , nu am fost dus la sectie ptr poze,amprente doar am dat o declaratie in care le-am spus ca am luat 10 salamuri si le-am lasat in magazin apoi am plecat nu cred ca am facut nimic grav

Obiectez la parasirea din magazin nu s-a gasit nimic asupra mea
TrandafirCosmin, utilizator
Probabil că veți fi considerat complice, dacă marfa a dispărut și nu a mai fost găsită.Desigur, nu se va merge pe prezumții ci trebuie să se dovedească intenția dvs. de a favoriza sustragerea mărfii de pe raft, dintr-o zonă fără camere video.
Idepartati prejudiciul cauzat.

Impacarea partilor reprezinta o cauza care inlatura raspunderea penala.

Impacarea partilor este una personala.

Dispoziţii comune
Art. 159
Împăcarea
(1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.

(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.

(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.
(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.

Succes.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima într-un caz de furt de obiecte, într-un magazin remusnita remusnita Buna ziua, In data de 31.10.2017 mi-a fost furat un bagaj dintr-un magazin ce detine camere de supraveghere. Cand am constatat lipsa bagajului, intreband ... (vezi toată discuția)
Furt Pacala23 Pacala23 Se da situatia:A cumpara din magazin un produs de uz caznic si a doua zi il testeaza acasa constatand ca ii lipseste o piesa. Se intoarce la magazin unde ... (vezi toată discuția)
Furt magazin AlexandraIc AlexandraIc Buna ziua, Ma puteti ajuta, va rog cu posibilele riscuri in cazul unui furt din magazine?Persoana in cauza este un baiat care s-a si drogat in trecut si ... (vezi toată discuția)