avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daune materiale si morale
Discuție deschisă în Executare silită

Daune materiale si morale

In urma unui proces penal (tentativa de omor) 2013, instanta a hotarat ca plata de daune morale si materiale.In cat timp si ce trebuie facut cu privire la aceasta deoarece si acum la un an, eu cheltuiesc in continuare pentru a-mi reveni.MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: gabi2015 , utilizator 09:52, 15 Ianuarie 2015
Salut! Hotararea prin care s-au stabilit daune morale si materiale trebuie legalizata. (se face o cerere de legalizare catre instanta care a pronuntat-o - instanta de fond) dupa ce se legalizeaza hotararea se va pune in executare silita, la orice birou de executare silita. (se formuleaza o cerere de executare silita in care se arata ca sumele din sentinta civila nr.____ nu au fost platite). de aici se ocupa executorul judecatoresc de recupoerarea sumelor prin toate mijloacele prevazute de lege - popriere, executare silita a bunurilor mobile si imobile, etc
Multumesc! pare destul de simplu. RESPECT! pentru promtitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am câștigat recent un proces civil cu un samsar de mașini. care este procedura de executare silită? Diamandi Diamandi Am castigat recent un proces civil cu un samsar de masini. Care sunt pasii urmatori pentru a recupera banii pe care trebuie sa mi\'i dea? Problema este ca la ... (vezi toată discuția)
Cum pun in aplicare o sentinta definitiva ? anamariamed anamariamed Buna ziua, datorita unui accident rutier m-am constituit parte civila intr-un caz de vatamare corporala din culpa. Cazul s-a judecat la Tribunalul Medias, ... (vezi toată discuția)
Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept? tucalan tucalan Buna ziua, Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand ... (vezi toată discuția)