avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizare hotarare judecatoreasca

Am primit hotararea judecatoreasca prin care fostul angajator e obligat sa imi plateasa drepturile salariale cuvenite in valoare de 13000 lei.Nu este semnata si stampilata.Am mers la registratura si au zis ca trebuie legalizata doar dupa 10 zile de la comunicare,si doar daca angajatorul parat nu face apel.Dar daca face apel inseamna ca nu pot sa apelez la executorul judecatoresc sa il execut silit?
In art.274 codul muncii spune ca hot jud. la fond sunt definitive si executorii de drept!Ce pot face sa primesc banii mai repede?
Cel mai recent răspuns: zidaru , utilizator 21:20, 7 Iulie 2014
Buna ziua,
Daca angajatorul formuleaza recurs, nu apel,pe care-l si castiga si intre timp dumneavoastra ati primit banii si i-ati si cheltuit, de unde ii dati inapoi?
daca angajatorul nu formuleaza recurs, va legalizati sentinta si il notificati sa va dea drepturile. daca nu respecta sentinta va adresati executorului.
daca va formula recurs si nu-l castiga, veti proceda la fel.
Cu putin calm si rabdare veti rezolva problema.
Multumesc mult!
O intrebare:de ce recurs si nu apel?
Pe hotarare scrie "cu apel in 10 zile de la comunicre la tribunal sectia 8 conflicte de munca" si la registratura au spus ca o legalizeaza dupa ce trece acest termen si nu depune apel angajatorul care a pierdut.
Poate face recurs, daca pe hotarare scrie "cu apel in 10 zile" ?
Domnule avocat,cum ramane cu art.274 codul muncii care spune ca hotararile judecatoresti la nivel de fond sunt definitive si executorii de drept?Nu mai e valabil?Nu mai sunt executorii?Lamuriti-ma va rog sa stiu ce fac!
Litigiul a fost promovat dupa 15.02.2013?

Hotararea este executorie si se poate pune in executare,sub riscul intoarcerii executarii silite daca veti pierde in apel.
da in aug 2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura legalizari petre_marian petre_marian buna seara.am o sentinta si o deczie dar s-a declarat recurs.La judecata de fond am castigat o suma de bani reprezentand o sulta,iar la apel dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin pina se judeca recursu prima hotarire data la instanta de fond poate fi legalizata sau astept rezultatu de la recurs (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare - se mai investeste cu formula executorie? cassy cassy va rog sa ma ajutati sa inteleg si sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez deaorece: azi verificand un dosar pe site Tribunalului mi-a aparut cu rosu in fata ... (vezi toată discuția)