avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... SENTINTE JUDECATORESTI DIMINUARE SALARII 25%
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

SENTINTE JUDECATORESTI DIMINUARE SALARII 25%

Buna ziua :)

Am 2 sentinte definitive si irevocabile din 2011 - drepturi de natura salariala (diminuare salarii cu 25%) , depuse acum. Le dau curs pt punerea in plata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 13:11, 19 Ianuarie 2015
Din 2011 si pana in prezent s-a prescris dreptul de a cere executarea silita (3 ani.)
Multumesc! :) Privind prescrierea - da! Asa este! Dilema imi provine de la prorogarea de termene pe acest tip de speta :(
Completare:

am in vedere art.1 din OUG.71/2009, actualizata, daca e de luat in calcul ori ... ?
(1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2011, se va realiza după o procedură de executare care începe astfel:
a) în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu;
b) în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu;
c) în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
d) în anul 2015 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu;
e) în anul 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

de fapt, dpdv juridic, ce inseamna "devenite executorii" ? (mentionez ca drepturile s-au castigat in prima instanta si nu s-a uzat de dreptul la recurs). mi-e greu sa inteleg termenii si expresiile, nefiind din domeniul meu.

Pe scurt, revin:
-sentintele fiind din 2011 "cu drept de recurs" , devenite "definitiva si irevocabila" , cu solicitari de punere in plata din 2015 si cu OUG.71/2009 , actualizata SUNT PRESCRISE sau opereaza termenele din OUG? Sincer, ma depaseste situatia!:(

Va multumesc inca o data, pt eventualele clarificari!
In speta, se poate invoca prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
multumesc mult! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a admis contestatia la executare silita . ce urmeaza ? lungu1on lungu1on Proces cu institutie publica ( scoala ) , litigii de munca . Se castiga procesul si recursul . Se admite executare silita ; se admite si contestatia la ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale restante. Filip Alexandru Filip Alexandru Exista o hotarare definitiva din recurs din toamna lui 2012, pentru plata drepturile salariale incepand cu momentul destituirii, iar in conformitate cu ordinul ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 71/2009 veneraana veneraana In forma sa initiala, OUG nr. 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale ... (vezi toată discuția)