In anul 2005 am scos un credit de la banca,pe 3 ani, pt.a cumpara o masina noua pt.a face taxi.Dupa cateva luni de plata,am divortat de nevasta si am avut o cadere psihica.Am vandut masina,care era girata la banca,pt.un pret de nimic, si am plecat in strainatate sa uit de tot.Au trecut 4 ani si nu stiu care e situatia mea.Nu stiu daca e un proces impotriva mea,daca am fost condamnat.Am auzit ca daca nu esti in tara si ai de ispasit o pedeapsa,dupa 5 ani ti se sterge E adevarat?Sant disperat.Realizez ceea ce am facut si as vrea sa rezolv situatia.Ce ma sfatuiti?
Domnule, stati linistit. Nu ati savarsit nicio infractiune. Legea 99 permite vanzarea bunurilor mobile ca garanteaza o obligatie. Banca poate vinde masina si din mana noului "proprietar". Probabil ca banca a trecut la executarea silita a creditului. In 3 ani de la perimarea executarii, sau de la cererea de executare silita, ori de la ultima plata facuta de dumneavoastra, etc... se prescrie dreptul bancii de a va executa silit pentru acel contract de credit.