Am si eu nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati ! In 2011 soacra mea de 80 de ani a girat o persoana la banca pentru un credit de 21000 roni. Ea , femeie batrana si putin scolita, sustine ca nu a stiut ce semneaza la banca, ca e vorba de un credit. Practic la acea datorie erau un creditor si doi giranti, doi ani mai tarziu creditorul moare, nu se poate recupera suma totala si raman buni de plata cei doi giranti. Unuia i se executa silit masina si o parte din bunuri, iar soacrei mele ii vin actele de executare silita a casei. Mentionez ca in 2012 sotul meu a luat legatura cu executorul, acesta i-a spus ca 1000 de euro (adica 4600 roni) si retinerea unei sume pe mai departe din pensia soacrei mele ar stinge datoria, i-am trimis acesti bani dar executarea a mers mai departe . Si in acest rastimp de ani soacrei mele i s-a retinut lunar o treime din fabuloasa ei pensie de 300 de lei , adica undeva pe la 6000 de roni in 5 ani, pana acum.! Acum executorul a anuntat ca in data de 1 Noiembrie vine sa ia casa. Ce este de facut? Suma pe care o pretinde pentru ea o poate plati fiica sotului meu dar se ridica la valoarea de 3700 lire sterline , ciudat,nu ? Practic este o casa veche care nu valoreaza mai mult de 20000 de euro. Cu siguranta este vorba de o nelegiuire, o femeie batrana, singura cu copii si nepoti plecati in strainatate, e usor de jegmanit,nu-i asa ? Intrebarea este insa , cum iesim noi din asta ? Va multumesc anticipat !