avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proprire pe cont de pensie, executare sumă mai mare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proprire pe cont de pensie, executare sumă mai mare decât prejudiciul. Unde trebuie să ne adresăm pentru recuperarea banilor?

Buna ziua,

Soacra mea a girat pe cineva pentru un imprumut, persoana respectiva nu si-a achitat creditul si a fost executata silit soacra mea in calitate de girant. I s-a pus proprire pe care din luna aprilie i se tot opresc banii, insa conform calculelor noastre prejudiciul care era in valoare de 1867 a fost recuperat din luna mai, dar si in iunie si iule i-au oprit banii, cui trebuie sa ne adresam pentru recuperarea banilor?
Birou executor judecators ne-a spus telefonic ca a trimis sistare catre casa de pensii in iulie, casa de pensii tot telefonic ne-a declarat ca nu a primit nicio informare. Cum putem poceda?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: minanika , utilizator 16:19, 17 Iulie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Mai intai verificati daca toata suma a fost retinuta din pensii. Fie verificati in actele de executare comunicate soacrei, fie la dosarul de executare. Daca vi se confirma ca a fost retinuta o suma mai mare decat cea inscrisa in adresa de poprire, faceti o cerere in scris la Casa de Pensii si solicitati sa vi se comunice care este suma care trebuia retinuta si care este suma retinuta. Solicitati-le ca in cazul in care au retinut mai mult, si nu au virat inca in contul executoriului sa va restituie suma retinuta in plus. Daca va spune Casa de Pensii ca a retinut mai mult si virat executorului, in baza acestui raspuns faceti o cerere la executor si solicitati restituirea sumei ce excede popririi si sa emita incheierea de incetare a executarii silite cu privire la soacra dvs. Faceti demersurile in scris caci asa aveti siguranta ca se fac verificari reale pentru a raspunde si de asemenea va puteti folosi de aceste inscrisuri in alte demersuri.
multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită imobiliară girant în vârstă de 80 de ani. cum ieșim din situația asta? Angela Maria Angela Maria Am si eu nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati ! In 2011 soacra mea de 80 de ani a girat o persoana la banca pentru un credit de 21000 roni. Ea , femeie ... (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)
Girant luat de fraier urgent telearca telearca soacra mea a girat pe cineva,acea persoana nu a platit creditul ,acestia l-au bagat in tribunal dupa care i-au pus oprire pe pensie soacrei mele si celorlalti ... (vezi toată discuția)