avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren inchis abuziv de primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren inchis abuziv de primarie

Buna ziua,

Tatal meu are un teren agricol care are situat pe el o pompa de mare adancime forata inainte de '89. Terenul este stituat pe raza comunei Albeni. Primaria comunei invecinate, Prigoria, in urma cu vreo 3-4 ani a bagat apa si a inchis pompa respectiva intr-o constructie de beton si un gard de sarma ghimpata care e pus pe toata latimea terenului.
Ce pot sa fac in cazul acesta pt a putea sa imi recuperez terenul si pt a cere daune pt folosiinta lui pana acum? Mi se pare ca nici constructia nu are aut de constructie.
Cel mai recent răspuns: claude3 , utilizator 18:51, 17 Iunie 2009
Notificati primaria sa va despagubeasca sub forma unei redevente anuale sau sa va plateasca c/valoarea terenului, in caz de refuz actionati-o in judecata
Care este actul in baza caruia tatal dumneavoastra detine acel teren. In functie de acest act se poate vorbi despre ceea ce trebuie facut.
In primul rand va multumesc pt raspunsuri .

Tatal meu este singur la parinti. Titlul de propietate e pe numele bunicului meu, care a murit in '92.

top dan a scris:

Notificati primaria sa va despagubeasca sub forma unei redevente anuale sau sa va plateasca c/valoarea terenului, in caz de refuz actionati-o in judecata

Cine stabileste valoarea redeventei anuale sau a valorii terenului ? Eu ma gandesc ca primaria nu prea cred ca o sa accepte sa plateasca fara sa fie data in judecata.
Cine are drept de propietate aspura apei exploatata la pompa respectiva ?
in primul rand trebuie sa fie dezbatuta succesiunea dupa bunicul dumneavoastra, daca nu s-a facut inca acest lucru.....iar apoi tatal dumneavoastra , in calitate de proprietar poate solicita proprietarului acelei poppe sa-si ridice utilajul si constructia de beton pentru a nu tulbura posesia dumneavoastra.
Utilajul nu este amplasat de primaria respectiva, el fiind acolo de pe vremea lui Ceausescu , iar cand primaria a amplasat constructia tatal meu a discutat cu primaru'.El a zis ca sa vedem ce facem , ca cumpara terenul de la noi , dar nu s-a mai intamplat nimic de atunci .

Alte discuții în legătură

Titlu propietate si cadastru crystin75 crystin75 Buna ziua doresc sa stiu daca ma poate lamuri cineva ce sa fac ,am un titlu de propietate in care este trecut teren cu, curti constructii asfel am facut ... (vezi toată discuția)
Drept civil-moşteniri -drept de proprietate Mihaela Capatina Mihaela Capatina Bună ziua, Bunicii mei au decedat, în urma lor au rămas terenuri agricole, iar după tatăl meu care a decedat în 2012 nu s-a făcut succesiune nici ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie timpuriu timpuriu Am cumparat un teren intravilan cu c/v la notar cadastru si intrabulare am intrat in posesie si la o masurare sumara am constat ca vecini au un gard provizoriu ... (vezi toată discuția)