Bunicii mei au decedat, în urma lor au rămas terenuri agricole, iar după tatăl meu care a decedat în 2012 nu s-a făcut succesiune nici până în prezent. Familia din vecini şi-a construit un garaj şi bucătărie pe acel teren, care este pe numele bunicului.
Întrebare:
Cum se face legal evacuarea pentru că ei susţin că nu se poate deoarece terenul nu este pe numele meu şi ei nu vor să renunţe la acel teren.
Vă mulţumesc
succesiunea dupa bunici a fost facuta?? a-ti obtinut Certificatul de mostenitor, daca nu a fost facuta succesiunea in 2ani acum veti plati si impozit pe mostenire.
Ca sa faceti evacuarea trebuie sa dovediti calitatea, de proprietar, de mostenitor.
Trebuia sa nu lasati sa se ajunga la finalizarea constructiilor ca acum veti avea mai mari batai de cap, consum de timp,bani si nervi.
Nu s- a facut succesiune după bunicul şi nici după tatăl meu din acest motiv, dar am Certificat de moştenitor după tată şi impozitul este plătit la zi, inclusiv pe acel teren. Am făcut sesizări la Primărie şi am primit răspuns că acei vecini nu au autorizaţie de construcţie şi-mi certifică faptul că terenul este pe numele bunicului, ei dând o declaraţie la Primărie că este terenul lor,neoficial am aflat că primarul este direct implicat în acest caz.
Care este calea legală?
mergeti la OCPI solicitati Extras de Carte Funciara de informare , acolo arat clar cine este proprietar si cu restul actelor dovediti ca este al dumneavoastra-ca mostenitor.
Bine ar fi sa se faca si dezbaterea masei succesorale pentru a avea toate documente pe numele dumneavoastra.
Inteleg ca e posibil sa fie un efort ,financiar vorbind, dar trebuie, ca altfel vedeti ce se intamla vin si ocupa abuziv.
Este tulburare de posesie și solicitați poliției să intervină. cu atât mai mult cu cât aveți și de la primărie faptul că nu au autorizație de construire-are dreptul și poliția să intervină, numai să aibă și voință) Formulați plângere penală de tulburare de posesie
Intabulare casa
leorot
in 1994 tatal meu a inceput o casa, pe terenul parintilor lui.
in 1997 tatal meu a decedat.
in 2004 bunicul a decedat.
in 2006 eu am finalizat contructia. ... (vezi toată discuția)