avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil - pret licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil - pret licitatie

Buna ziua .
Ma aflu intr-un proces in care sunt executat silit pentru suma de 10.000 USD . Deoarece nu am venituri , locuinta proprietate comuna a mea si a sotiei a fost scoasa la licitatie .
Initial , pretul licitatiei a fost cel stabilit de expert , 150.000 euro , apoi , cu fiecare noua licitatie , pentru ca nu s-a prezentat nimeni , a tot scazut , ajungand acum la 90.000 euro . La ultimul termen din instanta , judecatorul ne-a spus ca la termenul urmator procesul se va incheia , urmand ca imobilul sa se vanda la orice pret va fi oferit de catre un cumparator .
Eu si sotia nu avem avocati , pentru ca nu ne-am permis , asa ca am intrebat avocatul partii adverse ce inseamna asta . Acesta ne-a spus ca ei vor cauta un cumparator si noi suntem obligati sa acceptam pretul oferit , indiferent cat de mic este .
As dori sa va intreb daca acest lucru este adevarat . In imobil locuiesc cu sotia , cei trei copii , si nepotii , casa fiind foarte mare ( 6 camere + 3 bai ) , iar in cazul in care se va vinde pe o suma de nimic noi ne vom trezi in strada , caci nu ne vom mai putea permite sa cumparam altceva . Exista in vreo lege specificaat pana la ce procent din suma la care a fost evaluata casa de expert se poate cobori pretul licitatiei ?
Va multumesc foarte mult .
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:45, 16 Ianuarie 2015
In cazul in care imobilul nu este vandut cu ocazia primei licitatii, la cea de-a doua, pretul scade cu 25% din pretul de pornire, iar la cea de-a treia licitatie, pretul poate scadea sub 50%. Asta in cazul in care ar exista doar un singur cumparator. Daca ar licita 2 ori mai multi cumparatori, pretul poate scadea considerabil, ajungand si la 70% din oferta initiala.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Raluca Iliescu, Avocat
Singura dumneavoastră șansă este să găsiți un cumpărător cinstit, altfel veți pierde casa pentru 30 % din valoarea ei. Cu atât se va vinde.
Locuinta este in afara orasului si nu am reusit sa gasim cumparator .
Se va vinde chiar daca datoria este doar a sotului , iar casa bun comun , iar sotia nu este de acord cu valoarea aceasta atat de mica ?
Sa ve face partaj, la cererea creditorului. Din fericire, puteți amâna mult timp partajul. Dacă veți primi dumneavoastră casa, veți fi obligată să plătiți o sultă soțului, în maxim 6 luni. Vi se va pune poprire pe sultă și dacă nu o veți plăti, se va valida poprirea împotriva dumnevoastră și executa silit casa. Ei bine, vestea excelentă este că toate astea durează mult. Cred că minim 2 ani. Aveți timp berechet să găsiți cumpărător.


Musai să faceți contestație la executare dacă au scos deja casa la vânzare, fărpă să fiți și dumneavoastră debitor și fără să se fi făcut partajul.
Casa este deja in vanzare . Creditorul a cerut partajul , sotia nu a avut cum sa plateasca sulta , asa ca a fost de acord cu licitatia . Dar pretul a scazut mult prea mult , si ne temem ca cel caruia ii datoram bani va veni cu o cunostinta de-a lui , care ne-a spus mai demult ca ne ofera 15.000 euro pe casa , si noi vom fi obligati sa o acceptam . Locuinta a fost evaluata la 150.000 euro , dar noi ne-am investit toti banii in ea , am cheltuit mai mult de atat , am vandut vechea locuinta , am stat pe la rude pana a fost gata , iar acum sa o pierdem pentru 10.000 USD pe care nu reusim sa ii imprumutam de nici unde ?! Nu va mai spun cat de nedrept este , caci acesti bani i-am luat de la un camatar , cu 10% dobanda lunara , pe care am platit-o timp de 3 ani , pana nu am mai avut de unde . In instanta insa nu am putut dovedi acest lucru , am inteles ca prostia se plateste , asa ca am acceptat ce ni se intampla , dar parca e prea nedrept...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala - separatie de bunuri georgiana.td georgiana.td Doi soţi , căsătoriţi in 1994 , cu 1 copil minor , deţin în proprietate un imobil (teren+locuinţă) . In urma unei datorii [b]personale[/b] a soţului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in urma unui partaj voluntar? camelus79@yahoo.com camelus79@yahoo.com am divortat acum 3ani am facut partaj voluntar la notar care prevede :daca an doi ani de zile ai dau o solda de 10mii euro fostului meu sot ami revine locuinta ... (vezi toată discuția)