avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conventie matrimoniala - separatie de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conventie matrimoniala - separatie de bunuri

Doi soţi , căsătoriţi in 1994 , cu 1 copil minor , deţin în proprietate un imobil (teren+locuinţă) . In urma unei datorii personale a soţului către un cămătar (datorie de 10.000 USD pentru care a plătit , lunar , 8% dobândă timp de 9 ani , dar nu a putut achita si datoria...) s-a început executarea silită . Creditorul a cerut partaj judiciar , casa a fost scoasă la licitaţie , dar nu s-a prezentat nimeni , iar procesul s-a închis . Acum creditorul intenţionează să reia procedura de executare.
Casa nu este intabulată , nici terenul , nu sunt trecute în cartea funciară din lipsa banilor .
INTREBARE : Pot cei doi soţi să încheie acum o convenţie matrimonială de separaţie de bunuri , prin care locuinţa să ii fie atribuită soţiei , pentru a scăpa de acest cămătar , care , deşi ani de zile a primit o grămadă de bani , acum vrea să le ia si locuinţa , singurul bun pe care il au ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 13:46, 27 Septembrie 2015
Pot, insa nmu s-a partajat deja imobilul??
Plangere penala ati facut?
Ce garantii exista pentru acel credit? La un avocat ati fost?
1. Imobilul nu s-a putut partaja in natura . S-a scos la licitaţie, dar nu s-a prezentat nimeni .
2. Plângere nu am putut face , pentru că imprumutul s-a facut notarial , astfel :am primit 10.000 pt. o lună s-a facut contract notarial pe 10.800 . Luna următoare , cand plăteam dobanda se facea un alt contract , pe aceeasi sumă , sau daca nu puteam plăti , pe 10.800 + 800 . notarul era rudă cu creditorul , de multe ori nici nu ne mai duceam sa semnăm contractul , decât o dată la câteva luni. Prostia se plăteste...
3. Contractul nu prevede garantii , iar un avocat nu işi permit . Lucrează doar soţia , mai sunt şi doi copii la mijloc , de aceea încercam această portiţă de scăpare .
Daca datoria nu e comuna, nu se poate scoate la licitatie casa fara ca intai creditorul sa ceara partajul casei.
banuiesc ca nu aveti bani pt a plati sulta sotului, incercati sa vindeti casa, pt a nu se vinde la licitatie.
Datoria nu este comuna . Creditorul a cerut partajul , nici unul dintre soti nu a putut plati sulta , iar casa o fost scoasa la licitatie . Au fost 12 termene la licitatie , pretul a scazut sub 50% din valoarea stabilita la evaluare , dar nu s-a prezentat nimeni ( casa este in provincie).
Deoarece nu cunosc procedura regimului separatiei de bunuri , astept ajutor si pareri din partea specialistilor , pentru a sti daca se poate face asa ceva , cu atribuirea imobilului in intregime sotiei , sau cu o cota parte mai mare .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
georgiana.td, utilizator
nu aveti ce face cu regimul, ar trebui sa faceti partaj si pare ca deja ati facut.

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil - pret licitatie georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Ma aflu intr-un proces in care sunt executat silit pentru suma de 10.000 USD . Deoarece nu am venituri , locuinta proprietate comuna a mea si a ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silită - urgent ! georgiana.td georgiana.td Speţa este , pe scurt , următoarea : Soţul are o datorie personală neachitată către un cămătar . Acesta începe executarea silită , singurul bun este ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre 2 creditori georgiana.td georgiana.td Buna seara . cu mai multi ani (14) in urma am facut greseala sa imprumut niste bani de la 2 camatari , pentru care am platit dobanda de 10% pe luna ani de ... (vezi toată discuția)