Buna seara .
cu mai multi ani (14) in urma am facut greseala sa imprumut niste bani de la 2 camatari , pentru care am platit dobanda de 10% pe luna ani de zile, dar nu am reusit sa restitui sumele imprumutate. Cand afacerea mea a dat faliment cei doi m-au presat sa mergem la un notariat ( cunostinta de-al lor ) sa incheiem contracte de imprumut pentru sumele datorate , dobanzile neachitate precum si dobanda in avans pe doi ani , durata contractului .
Cand primul contract a ajuns la scadenta am fost executat silit , pentru singurul lucru pe care il mai detin : un teren si casa aflata pe el , unde locuiesc cu sotia si cei 2 copii.
Am facut contestatie la executare , deoarece datoria era facuta in nume personal , sotia neaparand in contract, iar casa este bun comun . Partea adversa a cerut partajul , iar instanta s-a pronunntat astfel : admite contestatia , anuleaza toate actele de executare asupra imobilului , dar admite de principiu partajul pentru care s-a facut un dosar separat , cu termen in septembrie .
Ma astept ca , dupa partaj , sa se scoata casa la licitatie , jumatatea mea sa se duca la camatari , iar jumatate sa ii revina sotiei .
Problema mea este urmatoarea : m-a sunat cel de-al doilea camatar , care mi-a spus ca a ajuns la scadenta si al doilea contract , si ca a vorbit cu acelasi executor si va fi parte si el in proces . Dar ca i s-a spus ca , daca nu ajung banii obtinuti in urma licitatiei casei pentru achitarea datoriei , SE VOR LUA SI DIN PARTEA SOTIEI .
Stiu ca prostia se plateste , dar sotia si copiii nu au nici o vina pentru greselile mele . Chiar riscam sa pierdem totul si sa ajungem in strada ?