avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita de catre 2 creditori
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita de catre 2 creditori

Buna seara .
cu mai multi ani (14) in urma am facut greseala sa imprumut niste bani de la 2 camatari , pentru care am platit dobanda de 10% pe luna ani de zile, dar nu am reusit sa restitui sumele imprumutate. Cand afacerea mea a dat faliment cei doi m-au presat sa mergem la un notariat ( cunostinta de-al lor ) sa incheiem contracte de imprumut pentru sumele datorate , dobanzile neachitate precum si dobanda in avans pe doi ani , durata contractului .
Cand primul contract a ajuns la scadenta am fost executat silit , pentru singurul lucru pe care il mai detin : un teren si casa aflata pe el , unde locuiesc cu sotia si cei 2 copii.
Am facut contestatie la executare , deoarece datoria era facuta in nume personal , sotia neaparand in contract, iar casa este bun comun . Partea adversa a cerut partajul , iar instanta s-a pronunntat astfel : admite contestatia , anuleaza toate actele de executare asupra imobilului , dar admite de principiu partajul pentru care s-a facut un dosar separat , cu termen in septembrie .
Ma astept ca , dupa partaj , sa se scoata casa la licitatie , jumatatea mea sa se duca la camatari , iar jumatate sa ii revina sotiei .
Problema mea este urmatoarea : m-a sunat cel de-al doilea camatar , care mi-a spus ca a ajuns la scadenta si al doilea contract , si ca a vorbit cu acelasi executor si va fi parte si el in proces . Dar ca i s-a spus ca , daca nu ajung banii obtinuti in urma licitatiei casei pentru achitarea datoriei , SE VOR LUA SI DIN PARTEA SOTIEI .
Stiu ca prostia se plateste , dar sotia si copiii nu au nici o vina pentru greselile mele . Chiar riscam sa pierdem totul si sa ajungem in strada ?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:27, 3 Iunie 2013
Ambii creditori se vor indestula din jumatatea dmneavoastra de casa, nu se pot atinge de jumatatea sotiei.
Important este ca sa insistati sa fie data casa dumneavoastra, cu obligatia platii suleti catre sotie. Sotia trebuie sa isi inscrie apoi urgent sulta inc artea funciara si va avea prioritate fata de camatari, la distribuirea pretului de adjudecare. Asadar, mai intai se va indestula sulta sotiei, si abia apoi camatarii, din ce ramane.

Foarte important esta sa gasiti dvs un cumparator, altfel executorul va vinde la un pret de nimic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala - separatie de bunuri georgiana.td georgiana.td Doi soţi , căsătoriţi in 1994 , cu 1 copil minor , deţin în proprietate un imobil (teren+locuinţă) . In urma unei datorii [b]personale[/b] a soţului ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silită - urgent ! georgiana.td georgiana.td Speţa este , pe scurt , următoarea : Soţul are o datorie personală neachitată către un cămătar . Acesta începe executarea silită , singurul bun este ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit - executare silita imobiliara gemi gemi in 2008 am inprumutat 2000 de euro impreuna cu sotul meu ,am garantat cu bunuri mobile si imobile dar nu ipoteca pe casa ,in anul 2009 am divortat si sotul mia ... (vezi toată discuția)