in 2008 am inprumutat 2000 de euro impreuna cu sotul meu ,am garantat cu bunuri mobile si imobile dar nu ipoteca pe casa ,in anul 2009 am divortat si sotul mia lasat casa mie aceasta fiind cumparata din bani parintilor mei ,l-am anul acesta l-am scos din cartea funciara si impozit pe sotul meu.,darcreditorul pentru suma de 2000 de euro mia cerut executare pa casa dar acum nu se poate imparti imprutul ce drept are el pe casa /ce pot face in 15 martie am licitatie deja
da la procesul de divort am facut intelegerea sotul a renuntat la casa in favoarea mea ca am avut minor in intretinerea mea nu sa mai fact partajjul si in sentinta scrie clar ca imobilul imi ramine mie
Nu conteaza daca ati facut partajul sau nu, e o datorie comuna, iar creditorul se poate indrepta impotriva veniturilor/ bunurilor ambilor debitori sau a celui care are.
La randul dvs puteti sa va indreptati impotriva fostului sot pt a pretinde jumatate din cat veti plati dvs.
Va trebui sa va intelegeti cu creditorul sa platiti acea suma, pt a nu va vinde casa.
Datorati banii pentru care ati semnat contractul de imprumut.
Daca aveati dovada platii ( cand plateati dvs dobanda) , puteati sa scadeti sumele platite din datorie pe calea contestatiei la executare.
Puteti contesta invocand prescriptia daca au trecut 3 ani de la scadenta pana sa ceara executorul incuviintare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Camatar
Kamelia_Kmy
buna tuturor,am nevoie de un sfat de la dvs.
Stiu ca am fost stupida,dar trebuie sa ies din problema asta cumva:
In 2004 am luat 4000 euro cu camata de la ... (vezi toată discuția)
Credit bancar
manearaul
buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta:
- fost mea sotie a contractat in august 2007 un credit de nevoi personale in valoare de ... (vezi toată discuția)
Partaj
mica2010
Buna ziua tuturor,
As dori sa ma lamuriti n in privinta unei probleme pe care o am.
Am fost casatorita 15 ani , recent am divortat si am deschis proces de ... (vezi toată discuția)