avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit neplatit - executare silita imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Credit neplatit - executare silita imobiliara

in 2008 am inprumutat 2000 de euro impreuna cu sotul meu ,am garantat cu bunuri mobile si imobile dar nu ipoteca pe casa ,in anul 2009 am divortat si sotul mia lasat casa mie aceasta fiind cumparata din bani parintilor mei ,l-am anul acesta l-am scos din cartea funciara si impozit pe sotul meu.,darcreditorul pentru suma de 2000 de euro mia cerut executare pa casa dar acum nu se poate imparti imprutul ce drept are el pe casa /ce pot face in 15 martie am licitatie deja
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 13 Martie 2013
Ati facut partajul ?
da la procesul de divort am facut intelegerea sotul a renuntat la casa in favoarea mea ca am avut minor in intretinerea mea nu sa mai fact partajjul si in sentinta scrie clar ca imobilul imi ramine mie
Nu conteaza daca ati facut partajul sau nu, e o datorie comuna, iar creditorul se poate indrepta impotriva veniturilor/ bunurilor ambilor debitori sau a celui care are.
La randul dvs puteti sa va indreptati impotriva fostului sot pt a pretinde jumatate din cat veti plati dvs.
Va trebui sa va intelegeti cu creditorul sa platiti acea suma, pt a nu va vinde casa.

camataria se pedeste numai din 2011 dar acesti bani provin din imprumt cu camata dar nu o pot dovedi numai o inregistrae din 2008

[va rog sa nu mai scrieti mesajele cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Datorati banii pentru care ati semnat contractul de imprumut.
Daca aveati dovada platii ( cand plateati dvs dobanda) , puteati sa scadeti sumele platite din datorie pe calea contestatiei la executare.
Puteti contesta invocand prescriptia daca au trecut 3 ani de la scadenta pana sa ceara executorul incuviintare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camatar Kamelia_Kmy Kamelia_Kmy buna tuturor,am nevoie de un sfat de la dvs. Stiu ca am fost stupida,dar trebuie sa ies din problema asta cumva: In 2004 am luat 4000 euro cu camata de la ... (vezi toată discuția)
Credit bancar manearaul manearaul buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: - fost mea sotie a contractat in august 2007 un credit de nevoi personale in valoare de ... (vezi toată discuția)
Partaj mica2010 mica2010 Buna ziua tuturor, As dori sa ma lamuriti n in privinta unei probleme pe care o am. Am fost casatorita 15 ani , recent am divortat si am deschis proces de ... (vezi toată discuția)