avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Reluare executare silită - URGENT !
Discuție deschisă în Executare silită

Reluare executare silită - URGENT !

Speţa este , pe scurt , următoarea :
Soţul are o datorie personală neachitată către un cămătar . Acesta începe executarea silită , singurul bun este locuinţa , proprietate comună a ambilor soţi . Soţia face contestaţie la executare , se admite , creditorul cere partaj judiciar . Soţii nu işi pot plăti unul altuia sulta , aşa că locuinţa este scoasă la licitaţie . După 2 ani de termene, preţul scade foarte mult , aproape la 50% din valoare , dar nu se prezintă nimeni la licitaţie , iar procesul se închide .
La 6 luni de la ănchiderea procesului , acelaşi executor care a făcut executarea silită , în cadrul aceluiaşi dosar , trimite o somaţie de plată a datoriei ăn termen de 1 zi , urmând ca , în caz contrar să se procedeze la executare silită . Totodată, se menţionează că se va pătrunde în locuinţa soţilor pentru a se inventaria bunurile existente acolo , in vederea punerii unui sechestru .
Intrebările sunt următoarele :
1. Dacă nu s-a putut partaja locuinţa , iar debitorul nu lucrează , nu are alte bunuri decăt cele de uz personal , se poate relua executarea ?
2. Are dreptul executorul să pătrundă în locuinţa PROPRIETATE COMUNĂ A AMBILOR SOŢI , şi să inventarieze bunuri care sunt , de asem,enea , PROPRIETATE COMUNĂ ?
3. În somaţie se precizează că se va putea pătrunde în locuinţă în lipsa lor chiar . Cei 2 soţi lipsesc uneori ore întregi de acasă ( soţia lucrează , soţul caută de lucru) , iar în locuinţă rămâne singur copilul minor de 11 ani . pot intra în casă , cu forţa , peste copil ?!

Vă mulţumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:15, 23 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Mulţumesc pentru promptitudine . Îmi puteţi spune ce articol de lege precizează obligativitatea obţinerii încuvinţării instanţei pentru a pătrunde în locuinţă ?
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc încă o dată .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala - separatie de bunuri georgiana.td georgiana.td Doi soţi , căsătoriţi in 1994 , cu 1 copil minor , deţin în proprietate un imobil (teren+locuinţă) . In urma unei datorii [b]personale[/b] a soţului ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre 2 creditori georgiana.td georgiana.td Buna seara . cu mai multi ani (14) in urma am facut greseala sa imprumut niste bani de la 2 camatari , pentru care am platit dobanda de 10% pe luna ani de ... (vezi toată discuția)
Executarea unui imobil care este gajat la banca! bond29500 bond29500 Am imprumutat o ruda cu o suma de bani prin act notarial facut intre mine si el ,el garantand imprumutul cu toate bunurile mobile si imobile.Mentionez ca el ... (vezi toată discuția)