Speţa este , pe scurt , următoarea :
Soţul are o datorie personală neachitată către un cămătar . Acesta începe executarea silită , singurul bun este locuinţa , proprietate comună a ambilor soţi . Soţia face contestaţie la executare , se admite , creditorul cere partaj judiciar . Soţii nu işi pot plăti unul altuia sulta , aşa că locuinţa este scoasă la licitaţie . După 2 ani de termene, preţul scade foarte mult , aproape la 50% din valoare , dar nu se prezintă nimeni la licitaţie , iar procesul se închide .
La 6 luni de la ănchiderea procesului , acelaşi executor care a făcut executarea silită , în cadrul aceluiaşi dosar , trimite o somaţie de plată a datoriei ăn termen de 1 zi , urmând ca , în caz contrar să se procedeze la executare silită . Totodată, se menţionează că se va pătrunde în locuinţa soţilor pentru a se inventaria bunurile existente acolo , in vederea punerii unui sechestru .
Intrebările sunt următoarele :
1. Dacă nu s-a putut partaja locuinţa , iar debitorul nu lucrează , nu are alte bunuri decăt cele de uz personal , se poate relua executarea ?
2. Are dreptul executorul să pătrundă în locuinţa PROPRIETATE COMUNĂ A AMBILOR SOŢI , şi să inventarieze bunuri care sunt , de asem,enea , PROPRIETATE COMUNĂ ?
3. În somaţie se precizează că se va putea pătrunde în locuinţă în lipsa lor chiar . Cei 2 soţi lipsesc uneori ore întregi de acasă ( soţia lucrează , soţul caută de lucru) , iar în locuinţă rămâne singur copilul minor de 11 ani . pot intra în casă , cu forţa , peste copil ?!
Vă mulţumesc frumos .
Cel mai recent răspuns:
georgiana.td , utilizator
11:15, 23 Septembrie 2015