Am pierdut un jeton in parcarea Aeroportului Otopeni.Functionarii paecarii imi interzic parasirea parcarii cu autoturismul pana cand nu semnez o factura pro-forma ca sunt de acord ca le platesc 500 roni pentru pierderea unui jeton.Este sau nu sechestrare abuziva de bunuri?
Se pare ca CA-ul de la Otopeni este stat in stat. Mai nou (din august) interzic microbuzelor de 8+1 locuri (care se conduc cu permis categoria B, fiind incadrate legal in categoria autoturisme) sa parcheze in parcarea publica pentru autoturisme, obligandu-le sa parcheze in parcarea de lunga durata, costul fiind de cca 40lei / zi (nu poti plati in functie de cate ore stai, ci minim o zi).
Nemaivorbind ca trebuie sa traversezi pe jos doua benzi cu circulatie intensa, existand doar doua treceri de pietoni aflate la distanta mare.
La intrebarea mea mi-au raspuns oficial ca "este din motive de flux auto si de securitate". Asta ca sa justifice un abuz clar si evident.
Deci o firma care organizeaza un eveniment (congres, workshop, prezentare etc.) si care are de adus / dus si asteptat delegatii de/la aeroport, la fiecare intrare va plati din nou suma cea mare.
Aveti mai jos raspunsul lor:
Confirmăm primirea scrisorii dumneavoastră şi referitor la aspectele semnalate, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:
Începând cu data de 01.08.2014, accesul microbuzelor, al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,7 tone precum şi al autoturismelor cu o capacitate mai mare de 7 locuri în parcările publice situate în proximitatea terminalelor de pasageri (P1 - Plecări şi P2 - Sosiri) a fost interzis.
În plus, în parcarea publică P2 (Sosiri) a fost interzis accesul autovehiculelor cu înălţimea mai mare de 2,0 m.
Pentru toate aceste autovehicule a fost pusă la dispoziţie parcarea Departament Est, (“Parcare publică pentru microbuze şi termen lung”) cu aplicarea planului tarifar afişat la bariera de intrare (minimum 40 lei inclusiv T.V.A, pentru o perioadă de staţionare cuprinsă între 0 şi 24 de ore).
Excepţie fac autocarele, care beneficiază de acces într-o zonă cu destinaţie specială, tariful aplicat fiind de 100 lei / acces (inclusiv T.V.A), în condiţiile limitării stricte a duratei de staţionare la timpul necesar îmbarcării grupurilor de pasageri.
Aceste măsuri au fost luate din motive operaţionale şi de securitate, care au impus necesitatea reorganizării fluxurilor şi a poziţiilor de parcare temporară a autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7 locuri.
In momentul in care intrii in parcare si apesi acel buton de eliberare a jetonului, ,, semnezi" un contract, termenii contarctului sunt trecuti pe cutia ce elibereaza jetonul, acolo este trecuta suma de 500 de ron pentru pierderea acestuia.
E simplu, ai apasat esti de acord.
Cum demonstreaza asta? Au camerele video, poza cu numarul de telefon si dovada ca tu ai apasat butonul.