avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... parcare microbuz in fata blocului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

parcare microbuz in fata blocului

Buna ziua. Am avut o discutie cu un vecin care afirma mai aprins ca, intrucat are inscris microbuzul cu care face curse regulate de transport de persoane pe persoana fizica, ii este permis sa parcheze "buldozerul" in fata blocului, ocupand astfel doua locuri de parcare.
Aveti cunostinta de vreo dispozitie legala care m-ar ajuta in acest sens, de a-l combate pe vecinul meu?
Multumesc tare mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 15:12, 21 Iulie 2008
Daca nu interzice accesul in vreo curte sau garaj, omul are tot dreptul sa-si parcheze microbuzul. Daca ar avea 2 masini, tot 2 locuri ar ocupa.

Daca vreti sa va rezervati locul de parcare, faceti o cerere la Primarie de concesionare a locului respectiv.

In cazul in care, exista locuri de parcare delimitate si numerotate de catre Primarie, se poate cere, contracost o autorizatie in acest sens, pe o perioada determinata de timp.Daca, locurile de parcare sunt pozitionate pe trotuar, pe spatiul verde, nu-l veti putea obliga pe vecinul dvs la nici o actiune. In absenta unei astfel de dispozitii legale, privind creare de locuri de parcare autorizate, bunul simt guverneaza relatiile intre conducatorii auto. Trebuie retinut, ca orice posesor de autoturism, care blocheaza accesul intr-o proprietate, dependinta, trotuarul cu nerespectarea distantei minime de acces al pietonilor, ori a unor autovehicule, prin sesizare catre Serviciul de Politie, poate fi amendat contraventional.
Da, am inteles. Va multumesc.
Revin cu mentiunea ca locurile de parcare respective nu sunt platite la primarie de catre locatarii blocului ce parcheaza acolo; de asemnea nu exista locuri de parcare amenajate special in aceasta privinta marcate si delimitate de catre primarie.
Iar persoana respectiva (VECINUL) stiu sigur ca nu are inchiriat acel loc de parcare de la primarie.
O zi buna.
nu va necajiti prea tare. nu sunteti nici macar a 1001 persoana care sufera de acest fenomen. e vb de dreptul primului venit si restul tine de educatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o problema căreia nu-i pot găsi o rezolvare juridic ... retlav retlav Buna ziua, Am o problema căreia nu-i pot găsi o rezolvare juridic legală. Zona în care locuiesc este una foarte aglomerată. Locurile de parcare sunt ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare DragosMir DragosMir Buna ziua, Locuiesc la etajul 2 intr-un bloc nou construit, terenul din jurul blocului este comun (proprietatea blocului), vecinul de la parter are 2 ... (vezi toată discuția)
Loc parcare furat, sector 4 camelia50 camelia50 Parchez de mai bine de 20 ani in fata blocului unde stau, pe un loc care pana acum 2-3 luni nu era inregistrat la primarie Au numerotat locurile iar vecinul, ... (vezi toată discuția)