avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sechestrare de bunuri din cauza pierderii unui jeton ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sechestrare de bunuri din cauza pierderii unui jeton in parcare

Am pierdut un jeton in parcarea Aeroportului Otopeni.Functionarii paecarii imi interzic parasirea parcarii cu autoturismul pana cand nu semnez o factura pro-forma ca sunt de acord ca le platesc 500 roni pentru pierderea unui jeton.Este sau nu sechestrare abuziva de bunuri?
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 20:41, 16 Ianuarie 2015
Daca esti pozat cu nr auto eu protestez ca nu poti iesi cu masina din parcare daca nu semnezi factura ca ai sa le dai 500 lei pentru pierderea unui amarat de jeton.Daca esti pozat sa ti se dea drumul si sa-ti vina amenda acasa.Adica ei spun ca nu este amenda ,atunci ce este? O fi prejudiciu.Daca este asa cum au calculat ca el este 500 lei?Te intreb ce face un strain in cazul acesta care nu stie l.romana ? Este o hotarare stramba.La parcarea subterana de la Bucur Obor pierderea unui jeton se sanctioneaza cu 50 de [ei.De ce la otopeni se cere 500?
Hai ca aveti aici un raspuns (hotarare judecatoreasca).

Deci cei de la Otopeni sunt niste domni, si prosti pe deasupra: ar trebui sa ceara cel putin echivalentul a 1000 EURO, pentru pierderea jetonului. Adica nu pentru pierdere, ci ca o suprataxa, asa cum au declarat in instanta.
Asa se face un business cinstit la aeroport, fara prea mare bataie de cap...

Concluzia: daca lipsiti din tara mai mult de 12 zile si vreti sa lasati masina la aeroport, merita din plin sa parcati unde vreti voi si sa "pierdeti jetonul". Iesiti mai ieftin!

Mai jos hotararea instantei
[ link extern ] /
dima60 a scris:

Am pierdut un jeton in parcarea Aeroportului Otopeni.Functionarii paecarii imi interzic parasirea parcarii cu autoturismul pana cand nu semnez o factura pro-forma ca sunt de acord ca le platesc 500 roni pentru pierderea unui jeton.Este sau nu sechestrare abuziva de bunuri?


Eu, in locul dvs, as semna factura, dupa care m-as adresa justitiei, vedeti cum va sugereaza avocat_lascoschi. Este similar cu cazurile "hingherilor auto", nu vreti sa stati cu masina acolo pana ce o instanta se pronunta daca este sau nu sechestrare de bunuri. In instanta depinde de dvs. sa demonstrati cat de nelegala este masura, prejudiciul avut, etc. De asta sunt avocatii.
Daca nu vreti sa semnati factura, mergeti la politia aeroportului si faceti plnagere, ei vor veni, vor constata, vor incheia un proces verbal, veti pleca cu masina, si tot in instanta va intalniti cu detinatorul parcarii. Si s-ar putea sa nu va placa ce vor scrie acolo, si o sa puneti o alta intrebare pe forum. Ideea este ca nu cu un neica nimenea pe un salariu minim pe economie se discuta probleme de principii de drept; omul civilzat respecta un regulament - pe care l-ati acceptat cand ati luat jetonul - si pe urma isi cauta dreptatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare microbuz in fata blocului ContSters14151 ContSters14151 Buna ziua. Am avut o discutie cu un vecin care afirma mai aprins ca, intrucat [b]are inscris microbuzul [/b]cu care face curse regulate de transport de ... (vezi toată discuția)
Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)