avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Constituire rezerva legala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Constituire rezerva legala

buna ziua
in cazul in care cap social s-a majorat in anul 2013, si totusi la sf anului s-a omis majorarea si deduceerea rezervei, pot sa fac lucrul asta la decembrie 2014? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:59, 14 Ianuarie 2015
Este obligatoriu sa repartizati la rezerva legala cf art 183 din Legea 31/1990.

Art. 183. - (1) Din profitul societăţii se va prelua, în fiecare an, cel puţin 5% pentru formarea fondului de rezervă, până ce acesta va atinge minimum a cincea parte din capitalul social.

Ar trebui sa constituiti acum si partea aferenta an 2013 si cea din 2014. Eu sunt de parere ca partea aferenta an 2013 nu este deductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire reverva legala cu intarziere carmenbn carmenbn O SC are capital social 400 lei,iar rezerva legala 20 lei.In anul 2011 ar fi trebuit constituiti inca 60 lei,insa s-a omis acest lucru.In 2012,deasemenea. Se ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerva legala ionela11 ionela11 Buna dimineata, Daca am o firma si in anul 2019 a realizat pierdere si am constatat ca firma nu a constituit niciodata rezerva legala....pot constituii ... (vezi toată discuția)
Rezerva legala crystyna2000 crystyna2000 care sunt destinatiile legale ale acestei rezerve? (vezi toată discuția)