avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Strain lucreaza pe teritoriul RO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Strain lucreaza pe teritoriul RO

Exista vreo obligatie de a plati CAS, CASS sau impozit pentru un cetatean francez care lucreaza pe teritoriul RO, insa are contract frantuzesc? A fost detasat in RO pana de curand, insa i-a expirat perioada maxima in care putea fi detasat si nu se doreste contract romanesc. Doreste sa fie asigurat aici, adica sa-si faca contract individual cu entitatile obligatorii. Puteti sa-mi spuneti daca stiti cum priveste statul roman acest tip activitate? Presupun ca nu este vazuta munca la negru :)
Cel mai recent răspuns: GABRIELA_22 , utilizator 11:28, 15 Ianuarie 2015
Desfasoara sau nu, in prezent, vreo activitate?
Deocamdata nu, insa doreste sa vina in Romania curand si nu stiu sub ce forma ar putea, evitand contractul romanesc.
Nu prea are cum sa evite , decat daca lucreaza la negru sau daca incheie contracte de asigurare cu institutiile abilitate in acest sens.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exact asta ma interesa. Poate sa se asigure in nume propriu la CASMB ca sa aibe asigurare de sanatate, dar la pensii nu este obligat, corect?

Iar sa lucrezi pe teritoriul Romaniei in baza unui contract frantuzesc si sa nu fie cumva declarat la ITM se considera munca la negru, nu?
Pe teritoriul tarii se poate lucra cu un contract de munca incheiat in Franta - detasare.

Alte discuții în legătură

Contract de munca bogpop68 bogpop68 Buna ziua, O societate din Franta doreste sa ma angajeze ca si administrator al retelei lor de calculatoare, de la distanta (din Romania). Ce contract ... (vezi toată discuția)
Adeverinta incetare calitate de asigurat cass (sanatate) pe teritoriul romaniei fangimnastica fangimnastica As dori sa ma ajutati cu indicarea procedurii de obtinere a unei Adeverinte din care sa rezulte incetarea drepturilor de asigurat CASS (sanatate) pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Legislatia privind societatile comerciale aldorina aldorina Buna ziua, as vrea sa stiu daca este posibil sa deschid o firma cu domiciliul in Romania care sa poata lucra in domeniul constructiilor in Franta? Daca este ... (vezi toată discuția)