avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

O societate din Franta doreste sa ma angajeze ca si administrator al retelei lor de calculatoare, de la distanta (din Romania).
Ce contract trebuie sa fac? Romanesc? Frantuzesc?
Plata o face o societate din Franta, dar activitatea mea se desfasoara in Romania.
Sunt confuz si nu stiu care ar fi solutia legala.

As putea face un PFA si sa-l facturez?
As putea incasa banii pe un alt contract decat cel de munca (pentru ca nu sunt niste ore definite pe zi/saptamana, ci mai curand munca de intretinere atunci cand se ivesc probleme) si sa platesc impozitul pe venit de 16% sau cat o mai fi el?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 13 Octombrie 2015
Contractul respectiv va fi supus legislatiei franceze.
1. Eu v-as recomanda sa va consituiti in PFA si sa facturati prestarile efectuate atunci cand este cazul.

2. Veti incheia un contract de prestari servicii intre dvs. (PFA) si beneficiarul respectiv al serviciilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Strain lucreaza pe teritoriul ro GABRIELA_22 GABRIELA_22 Exista vreo obligatie de a plati CAS, CASS sau impozit pentru un cetatean francez care lucreaza pe teritoriul RO, insa are contract frantuzesc? A fost detasat ... (vezi toată discuția)
Cum sa plateste tva-ul pentru o munca in strainatate? AlexandruBZS AlexandruBZS Am o mică companie din domeniul construcțiilor și am avea un șantier în străinătate, la un particular în Franța. Privind TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)