avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme la un control al ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme la un control al ITM

M-am angajat de curand in postul de Inspector Resurse umane si deja am o problema - in urma cu 12 zile a fost un control al ITM ( inca nu eram angajat la aceasta firma) in urma caruia s-a gasit urmatoarea problema:
- o persoana ( pensionata la cerere ) a fost gasita fara CIM - insa aceasta a declarat ca lkucreaza din luna octombrie 2008 - in procesul verbal de constatare al ITM obliga angajatorul sa-i incheie CIM pana pe 29.06.2009 insa persoana n-a mai venit la munca .
ce trebuie sa fac
va ,ultumesc
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 20:06, 8 Iunie 2009
as fi foarte recunoscator daca mi-ati trimite baza legala referitoare la problema pe care am enuntat-o mai sus
La ce baza legala va referiti, afara de cea pe care v-am spus-o mai sus, art.16(2) din Codul muncii?
timtexcompany a scris:

as fi foarte recunoscator daca mi-ati trimite baza legala referitoare la problema pe care am enuntat-o mai sus

1. Baza legala: Conform Codului Muncii, art.276, alin.1), lit e), primirea la munca a persoanelor fara incheierea unui contract individual de munca, se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 100.000 lei

2.Prestarea muncii fara intocmirea formelor legale, respectiv fara intocmirea contractului individual de munca, precum si neremunerarea pe baza unui stat de plata, constituie « munca la negru » si prezinta multe dezavantaje pentru angajati ;

3.Fiecare salariat trebuie sa stie ca pentru a fi angajat legal va semna un contract individual de munca, va semna lunar un stat de plata si va avea completat carnetul de munca.

timtexcompany a scris:

1. De la 3.000 ron la 10.000 ron pentru:
Refuzul unui angajator de a aduce la îndeplinire masurile obligatorii dispuse de inspectorii de munca, la termenele stabilite de acestia;
tudorvaleriu a scris:

La ce baza legala va referiti, afara de cea pe care v-am spus-o mai sus, art.16(2) din Codul muncii?

Am crezut ca am raspuns ! Baza legala:

De la 3.000 ron la 10.000 ron pentru:
Nerealizarea la termen a masurilor dispuse de inspectorii de protectie a muncii cu ocazia controalelor si a cercetarii accidentelor de munca (art. 20 din Legea 108/1999);

De la 2.000 ron la 5.000 ron pentru:
Primirea la munca a unei persoane pentru care nu a fost intocmit contract individual de munca ori stipularea in contractul individual de munca a unor clauze contrare dispozitiilor legale (art. 276, al. 1 lit. d din Legea 53/2003);

Alte discuții în legătură

Obligatii salariale ContSters57265 ContSters57265 In conditiile in care ITM-ul a depistat ( in luna octombrie 2008 ) un salariat care nu a avut contract de munca si nu a fost angajat in luna iunie 2008 si au ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare si loc munca actual dvoc dvoc buna ziua, am urmatoarea situatie: ies la pensie la cerere (anticipat), mi s-a transmis ca dosarul este ok, mai trebuie sa inchei cartea de munca si sa ... (vezi toată discuția)
Cum se inchide o carte in caz de pensionare limita varsta? Isa  Radov Isa Radov In luna octombrie 2006 un salariat al institutiei noastre a solicitat inceperea procedurilor de intocmire a dosarului de pensionare pentru limita de varsta si ... (vezi toată discuția)