avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prescriptia raspunderii penale

as vrea sa stiu daca mi s-a prescris raspunderea penala avand in vedere ca am fost condamnat ptr infractiunea de inselaciune in forma continuata ( 11 acte materiale ) intre anii 2004 - 2009 si in sept. 2014 a ramas definitiva sentinta Curtii de apel. In 2011 am fost trimis in judecata pentru aceasta infractiune, deci se considera ca s-a intrerupt cursul prescriptiei ? Ptr ca pe noul cod inselaciunea este 1-5 ani si prescriptia este de 5 ani de la ultimul act ( 2009). Sau, daca s-a intrerupt, oricum au trecut 10 ani de la unele acte materiale, si numai pentru restul pot fi tras la raspundere ? VA rog frumos sa ma ajutati, multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 16:46, 14 Ianuarie 2015
Conform Codului penal Art. 155

Întreruperea cursului prescripţiei răspunderii penale

(1) Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză.

(2) După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.

Deci s-a intrerupt cursul prescriptiei. Oricum nu ati furnizat suficiente date ca sa se stie daca a fost inselacine sau ceva mai grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Inselaciunea - prescriere kong_master13 kong_master13 Buna,doresc o lamurire,in 2009 decembrie politia spune ca am savarsit o fapta de inselaciune cu fals si uz de fals si fals privind identitatea,desi aceasta ... (vezi toată discuția)
Prescriptia faptei penale FRD FRD O persoana a falsificat o semnatura in anul 2012 , depun plangere penala in acest moment ptr fals in inscrisuri sub semnatura privata ,se va dispune IUP cu ... (vezi toată discuția)