avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselaciunea - prescriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselaciunea - prescriere

Buna,doresc o lamurire,in 2009 decembrie politia spune ca am savarsit o fapta de inselaciune cu fals si uz de fals si fals privind identitatea,desi aceasta fapta a savarsit-o un amic de-al meu dar am ramas eu sa raspund,in fine,pana acum respectiv luna ianuarie nu m-a intrebat nimeni de sanatate,iar in ianuarie am fost citat la politie si intrebat despre fapte pe care nu le-am recunoscut iar dupa declaratia mea mi s-a adus la cunostinta ca sunt cercetat penal pt aceste fapte si ca voi fi trimis in judecata pt ele,respectiv ca am calitatea de invinuit. Intrebarea mea este mai pot fi tras la raspundere pt aceste fapte sau mi s-au prescris ? Daca nu in cat timp s-ar prescrie ?
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
kong_master13, utilizator
fals si uz de fals se prescrie in 5 ani, si respectiv prescriptia speciala este de 7 ani.
7 ani indiferent daca mi s-au retinut mai multe fapte respectiv inselaciune,fals,uz de fals,participatiune improprie la fals intelectual ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2015
kong_master13, utilizator
daca fapta de inselaciune,fals,uz de fals,fals privind identitatea si participatiune improprie la fals intelectual s-a savarsit in decembrie 2009 si abia acum s-a finalizat cercetarea penala si inca nu s-a dispus trimiterea in judecata,cat timp ar trebui sa treaca ,sau cand ar insemna ca nu mai pot fi tras la raspundere,respectiv s-au prescris faptele ?
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
kong_master13, utilizator
Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză. După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
In cazul dvs trebuie sa va raportati la prescriptia speciala, care este dublul termenului normal de prescriptie, daca legea prevede 5 ani in cazul infractiunii de inselaciune, dupa 10 ani intervine prescriptia raspunderii penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)
Constatare prescriptie . panteraadi panteraadi Buna seara ...Plangere penala formulata pt. un presupus fals, invocat de partea vatamata cu privire la un act emis de o primarie in anul 1998 .Organului de ... (vezi toată discuția)
Prescrierea infractiunii in forma continuata pentru complici cand faptuitorii sunt diferiti cornel100 cornel100 Buna ziua, Am urmatoarea speta. : La un agent economic au fost savarsite acum o perioada de timp de catre o niste clienti diferiti o serie de infractiuni ... (vezi toată discuția)