avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... îmi raspunde si mie cineva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

îmi raspunde si mie cineva?

Buna ziua.Am facut un contract de vinzare cumparare la avocat pe un drept litigios ptr retrocedare in 2014 cumparat de la parintii mei(parintii mei neavind posibilitati de a plati avocat,expertize....etc,leam date si parintilor cava bani,si am de la doctor ca sint in deplinatatea facultatilor mintale) ,noi fiind patru fratii Am cazut de accord verbal Cu fratii ca daca pot sa recuperez ceva este mai bine decit sa ramima la stat, am cheltuit o gramada de bani eu platind tot: avocati,expertize,acte,drumuri ,noi stam la tara;acuma dupa ce procesul este gata fratii mei si părintii vreau si ei parte.Am inteles ca statul percepe un impozit ptr retrocedari de 85%,daca duc contractul la notar si il autentific statul o sami ceara 85%?Ce ma sfatuiti sa fac,ce alte solutii ar mai fi?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295489 , utilizator 12:46, 15 Ianuarie 2015
Daca ati cumparat dreptul litigios asta inseamna ca este al dumneavoastra. Ce treaba mai au parintii si fratii? parintii, daca ei erau proprietarii, l-au pierdut in favoarea d-voastra iar fratii.....ei nu au nici o treaba, sunt terti fata de contractul d-voastra.
Va multumesc ptr raspuns.Eu am inteles ca in 2014 a intrat o lege ca cine cumpara drept litigios de retrocedari trebuie sa dea statului 85% impozit pe profit.Problema este ca acum vreau toti parte(am zis ca le dau si lor ceva dar nu sint multumiti cu cite 10 000 euro fiecare,asa nu o sa aiba nimic) daca autentific contractul la notar(a fost facut la avocat acest contract) statul imi ia 85% impozit ? sau nu.Asa o sami primesc eu banii ce iam cheltuit si ei o sa ramina fara nimic ,o sa-i dat statului.Ar fi alta solutie sa nu dau acest impozit statului?Ar trebui ca fratii si parintii sa mai dea ceva declaratii la notar daca ne intelegem pina la urma?Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare mariuca72 mariuca72 Buna ziua.Am facut un contract de vinzare cumparare la avocat pe un drept litigios ptr retrocedare in 2014 cumparat de la parintii mei(parintii mei neavind ... (vezi toată discuția)
Drept litigios mariuca72 mariuca72 Buna ziua.Am facut un contract de vinzare cumparare facut la avocat pe un drept litigios ptr retrocedare in 2014 cumparat de la parintii mei,noi fiind patru ... (vezi toată discuția)
Drept litigios ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Cum pot primi de la mama mea un drept litigios pe legea 10? Am inteles ca se impoziteaza 85%.Ce modalitati ar mai fi?Eu mai am frati dar niciunul nu ... (vezi toată discuția)