avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea a 2 hectare de teren de la primarie.Ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea a 2 hectare de teren de la primarie.Ce pret are un avocat?

Ce suma de bani trebuie sa plătesc unui avocat pentru a încerca sa rezolv pe cale amiabila sau prin instanta cu primăria recuperarea a 2 hectare de teren?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Andronache123, utilizator
Daca este in centru Bucurestiului, va costa ceva, adica onorariu plus prima de castig, undeva la 500mii euro, daca este la Vascautii din deal, va costa mai putin.
Terenul este in Ialomita,Comuna Movilita, sat Bitina.
Ceea ce vreau eu sa stiu este pretul unui avocat pentru a merge la respectiva primărie pentru a încerca sa rezolv pe cale amiabila.
Pe cale amiabila, cel mai ieftin este mediatorul nu avocatul. Avocatul intotdeauna va fi mai scump, si va interveni acolo unde nu face treaba mediatorul. Desigur si avocatul poate sa faca o mediere, conciliere, discutii preliminare, insa va dati si dvs. seama ca trebuie sa il platiti ori la timplul pierdut (care dat fiind ca un avocat bun costa cam 200 lei /ora, va ajunge cam mult probabil), ori la reprezentari in instanta (care la fel, nu stim care este situatia dvs. si ce ar presupune). Deci ... concret nu se poate raspunde la intrebare. Cel mai bine pentru cele 2 amarate ha de teren ar fi sa luati legatura cu cineva de pe-acolo, mai d'aproape, mai incepator asa, dar inimos (poate gasiti pe cineva chiar prin familie) si sa se uite peste situatia dvs.
Daca vrei ceva care sa aiba efect, du-te la un executor judecatoresc sa-ti faca o notificare pentru primarie. Chiar daca nu ai hotarare judecatoreasca, sa scrie in notificare ca e dreptul tau potrivit inscrisurilor pe care le ai si daca nu iti dau terenul te poti adresa instantei civile penale etc
Lucc a scris:

Daca vrei ceva care sa aiba efect, du-te la un executor judecatoresc sa-ti faca o notificare pentru primarie.

Cu executorul judecatoresc nu sperie primaria, caci primaria este u.a.t. si asta administreaza bunuri care sunt i. si i. si i., asa ca ...doar instanta este sansa.

Lucc a scris:
Chiar daca nu ai hotarare judecatoreasca, sa scrie in notificare ca e dreptul tau potrivit inscrisurilor pe care le ai ..

Haha, ..nu ii scrie executorul asa ceva in nicio hartie.

Lucc a scris:
... te poti adresa instantei civile penale etc

Asta este buna tare (de ras ma refer). :))

Alte discuții în legătură

Sper ca ma puteti ajuta! Andronache123 Andronache123 Buna seara. In judetul Ialomita, dupa revolutie 10% din teren mi-a fost luat pentru construirea digurilor, asta însemnând 2 hectare. Când a trebuit sa îmi ... (vezi toată discuția)
Partajarea bunurilor dlp dlp buna ziua!am 4 ani de cand sunt divortat ,timp in care am locuit cu parintii.fosta sotie si cei doi copii au ramas sa locuiasca in casa care este cumparata in ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune irinamanoliu irinamanoliu Vreau sa vand o proprietate (am 6/8 din proprietate) si persoana cu 2/8 nu vrea sa vanda. Ce posibilitati am in acest caz? Multumesc! (vezi toată discuția)