avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii de primire a indemnizatiei pentru al doilea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii de primire a indemnizatiei pentru al doilea copil

Ce as putea sa fac in umatoarea situatie: am avut contract de munca pe perioada determinata care s-a incheiat cand am intrat in ccc, pe 31 mai mi se termina concediul iar in iulie o sa nasc cel de-al doilea copil. Ce as putea sa fac sa primesc inca 2 ani indemnizatie?
Doctorita imi spunea ca poate sa imi dea de la 1iunie concediu medical care o sa fie platit de casa de sanatate si cand nasc o sa pot primi in continuare indemnizatia.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:59, 19 Ianuarie 2015
Pt a beneficia de un nou CCC va trebui sa aveti stagiu de cotizare in perioada iunie - iulie. Daca beneficiati de somaj, atunci solicitati indemnizatie de somaj, de unde puteti beneficia incontinuare de CCC.
1. Ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca (CIM), chiar daca la acea data erati in concediu crestere copil (CCC1).

2. Dupa incetarea CCC1 ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj, de concediu de maternitate si apoi de CCC2.

3. - Daca nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj atunci trebuie ca dupa terminarea CCC1 sa incheiati un CIM pe cel putin pe 2 luni (iunie si iulie) si veti putea beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- Acest CIM poate fi si cu timp partial (chiar si 1 ora pe zi).
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
deci nu se poate cum zicea doctora sa imi dea dansa concediu medical?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu medical trebuie ca la data intrarii in concediu medical sa fiti salariata sau in somaj indemnizat.

2. Intrebati si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate poate este posibil cum a zis doctorul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru al doilea bebe saftmiki saftmiki Sunt in concediu pentru cresterea copilului din data de 14 iulie 2012 si voi beneficia de indemnizatie pana implineste 2 ani, adica pana in 14 iulie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia la a doua nastere cu cim determinat Anomissimona Anomissimona Buna ziua, In 2012 am lucrat la o intreprindere cu contract pe perioada determinata si care il tot prelungeau din 3 in 3 luni. Pe 10 ianuarie 2013 am ramas ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediu crestere copil bobu_elena bobu_elena Buna ziua.Ma aflu in momentul de fata in concediu de crestere copil de 2 ani.In acelasi timp sunt si insarcinata in luna a 3-a cu al doilea copil. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)