avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract individual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract individual

O informare asupra modificarii starii de sanatate a angajatului respectiv un infarct miocardic si o internare la spitalul de psihiatrie face obligatorie schimbarea intentiilor angajatorului de a schimba felul, locul si conditiile de munca, respectiv trecerea la o munca in care se lucreaza cu publicul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 16 Ianuarie 2015
Art. 48 C.mun.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, se întemeiază de regulă pe starea sănătăţii salariatului care nu mai poate presta munca pe carea o avea datorită unei boli profesionale sau a unui accident de muncă.

Modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, durează întreaga perioadă în care salariatul se află în situaţia care impune măsura de protecţie.
Sanctiune disciplinara in cazul unei neintelegeri cu sefii............greseli in munca, indisciplina, nerespectarea regulamentului............-deci nu este cazul

Protectia angajatului..............iar nu este cazul, caci lucrul cu publicul in conditii si de alta poloare fonica externa si lipsa aerului conditionat si conditii mai mari de stres nu se poate considera protectia angajatului indiferent de boala angajatului.

Este vorba de o modificare permanenta, nu cu caracter temporar.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ati contestat decizia angajatorului?
Sunt doar intentii, inca nu exista decizie.
Eu din asta inteleg ca in caz de emitere a unei decizii sau hotarari am sanse mari de castig in instanta.

Alte discuții în legătură

Schimbare post(loc de munca) pe temei medical ceciortan ceciortan Stimate Doamne, Domni, Va rog sa impartasiti cu mine, parerile dvs legate de urmatorul subiect: Sotia mea a fost transferata in cadrul aceleiasi ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator gabrielion gabrielion Buna ziua!Am bronsita astmatica si alergii cu angioedem facial.Lucrez in mediu toxic cu acetona industriala,perclor,gaz avionabil,uleiuri industriale,in ... (vezi toată discuția)
Munca in conformitate cu starea de sanatate a salariatului wazz wazz Buna ziua Un salariat persoana cu handicap ce lucreaza in sectorul bugetar de 15 ani pe aceeasi fisa a postului neschimbata de 15 ani doreste din cauza ... (vezi toată discuția)