avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare post(loc de munca) pe temei medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare post(loc de munca) pe temei medical

Stimate Doamne, Domni,

Va rog sa impartasiti cu mine, parerile dvs legate de urmatorul subiect:

Sotia mea a fost transferata in cadrul aceleiasi societati dintr-un post in altul, cu caracter operational, de dispecerat unde lucreaza ture de noapte in regim 12/24, cu un nivel inalt de stress.

Pe parcursul lunilor in care a lucrat in acest post, au aparut afectiuni, legate de factorii de stress prezenti in noul post, consecintele legate de starea de sanatate fiind relevate in acte medicale legale.

Intrebarea mea este, avind in vedere cele prezentate, si recomadarea medicului pt schimbarea postului, putem face o cerere la Directorul Dept. respectiv De[pt resurse umane pt mutarea intr-un alt post cu nivel de stres mai redus? Este aceasta cerere legala vis a vis de Codul Muncii? Care sunt riscurile?

Va multumesc anticipat,
Cristian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 4 Martie 2012
1. Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod. (art.48 C.mun.)

2. In acest sens, modificarea temporară a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a acestuia, se întemeiază de regulă pe starea sănătăţii salariatului respectiv.

3. Decizia unilaterală a angajatorului, prin care se modifica locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, ca măsură de protecţie a salariatului, trebuie să cuprindă următoarele menţiuni obligatorii: perioada pentru care decizia produce efecte juridice, chiar prin indicarea unui termen incert, ca, de exemplu, vindecarea sau ameliorarea bolilor de care suferă angajatul în cauză, problemele de sănătate ale salariatului şi recomandările formulate de medicul de medicină a muncii, ce au fost avute în vedere la emiterea unei astfel de decizii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in conformitate cu starea de sanatate a salariatului wazz wazz Buna ziua Un salariat persoana cu handicap ce lucreaza in sectorul bugetar de 15 ani pe aceeasi fisa a postului neschimbata de 15 ani doreste din cauza ... (vezi toată discuția)
Modificare contract individual ContSters48919 ContSters48919 O informare asupra modificarii starii de sanatate a angajatului respectiv un infarct miocardic si o internare la spitalul de psihiatrie face obligatorie ... (vezi toată discuția)
Munca in picioare alyna_maria32 alyna_maria32 Buna ziua.am o intrebare:lucrez la o firma,doar in picioare.incep sa imi apare vene (mostenesc varicele de la mama).din pacate nu am reusit sa imi gasesc ... (vezi toată discuția)